Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK-sagan tog slut

Annons

Omkring 600 personer hade sökt sig till Sparbankshallen för att se matchen som kunde ta HSK till kvalserien till allsvenskan. Så högt har klubben aldrig varit i seriesystemet.

Sagan var nästan för god för att vara sann. För ganska precis ett år sedan åkte Hedemora ur division I. Men laget fick som bekant en friplats till ettan.

Då sattes målsättningen upp att ta sig till allettan efter jul. Med tanke på nyförvärven såg det inte omöjligt ut, men laget misslyckades ändå nå allettan. Så att säga annat än att 2002 var ett jobbigt år för HSK är ren lögn.

Desto trevligare har det blivit på denna sida nyår. 2003 var året då HSK vann vårettan och fick spela vidare i kvalet till kvalserien till allsvenskan, och väl där vara med i toppen tills en period återstod av dagens match.

- Vi var tagna av stundens allvar och tog slut mentalt när vi märkte att vi inte kom någonstans, säger tränaren Håkan Gustafsson.

Matchen började dock bra för Hedemora. Redan efter drygt en minut sköt Jonas Lindberg i ribban och flera chanser skapades. Också Skutskär skapade chanser men en storspelande Thomas Elfving räddade varje gång och första perioden slutade mållös.

I inledningen av andra perioden fortsatte HSK att dominera och satte Lars Östblom i Skutskärsmålet på stora prov. Därför kom det som en kalldusch då Putte Karlsson slarvade så Mikael Wessman kunde ge gästerna ledningen på ett friläge.

2-0 till Skutskär kom mitt i den andra perioden, men då fick HSK äntligen utdelning på chanserna. Fredrik Björklund reducerade och med bara två sekunder kvar av perioden kvitterade Dennis Dourrouj. Båda två fint framspelade av Fredrik Larsson.

Men motigheterna fortsatte. Bara 15 sekunder in i tredje perioden satte Jocke Hellström 3-2 för Skutskär och sex minuter senare kom också 4-2 och från den stunden var Hedemora aldrig nära att orka resa sig igen.

- Vi kan inte vara nöjda när vi förlorar, men sett över hela säsongen har vi gjort det jäkligt bra. Under mina 30 år som hockeytränare har jag aldrig sett ett lag som utvecklats så mycket under en och samma säsong. Det ska vi ta med oss till nästa år.

- Vi gråter inte över spilld mjölk och säger "det var ju så nära". I stället tar vi lärdom och ser fram emot nästa år, då är det våran tur, säger Håkan Gustafsson.

I HSK plussar vi för Fredrik Larsson, Jonas Lindberg och Thomas Elfving.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons