Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK:s joker i Allettan

/
  • Henrik Lantz har sedan hemkomsten från Hudiksvall ännu inte spelat en match med Hedemora SK på grund av en handskada. Nu är den spelskicklige centern friskförklarad och redo för spel när HSK inleder Allettan med daladerby mot Falu IF.

Henrik Lantz är friskförklarad och redo för spel i Allettan.
– Det känns så kul. Jag har väntat i tre månader, säger Hedemoracentern som opererade handleden i slutet av september.
Räkna med att det är ett spelsuget nyförvärv som skrinnar ut på isen i Lugnets ishall den 4 januari för att möta Falu IF i Allettans första omgång.

Annons

– Jag ska köra hårt över julen för att komma väl förberedd till den matchen, säger Henrik.

Efter ett år i Hudiksvall, med 44 poäng på 40 matcher, valde den Avestafostrade 23-åringen att återvända till Hedemora.

Återkomsten blev dock inte som han hade tänkt sig. På en av de första träningarna skadade han handleden så illa att det slutade med operation. Henrik har därmed fått följa HSK:s jakt på en plats i Allettan från sidan.

– Det har varit spännande och när det blev klart kände jag stor lättnad. Det är ju lite roligare att åka till Gotland och spela än till Söderhamn, säger Henrik.

På måndagen fick han ett lika efterlängtat som glädjande besked.

– När läkaren sa "att det är nog dags för dig att köra i gång nu", så var jag tvungen att fråga honom igen vad han sa. Det var så skönt att höra, berättar Henrik.

Under i stort sett hela rehabiliteringstiden har Henrik deltagit på isträningarna.

– Det har gått bra, men jag har inte varit med i några kampmoment. Jag saknar nog en hel del tajmning och kommer att köra extra hårt över julen för att komma ikapp.

Han räknar med att vara redo för spel i Allettanpremiären mot Falu IF borta den 4 januari.

– Det är en match som vi vet att vi kan vinna, säger Henrik som sett sina lagkamrater ta åtta av nio poäng mot Falu IF i grundserien.

I de efterföljande omgångarna, fredag den 6:e januari och söndag den 8:e januari, har HSK hemmamatcher mot Wings HC respektive Visby/Roma.

Mer läsning

Annons