Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK krossade grinigt Hille

Annons

HSK vann med hela 8-1 efter bra spel i framför allt de två första perioderna.

I den sista gjorde Hille något försök att skaffa sig ett psykologiskt övertag i fysiskt och fult spel. Det såg nästan ut som om gästerna gick in för att skada HSK:arna, som i och för sig inte var sena att ge tillbaka.

- Vi är glada att vi överlevde. Vad jag vet var det ingen som blev skadad, sade HSK-tränaren Håkan Gustavsson.

Totalt delades det ut 30 tvåminutare och den ligan vanns definitivt av Hille som även drog på sig en tiominutersutvisning i slutskedet.

Spelet då?

HSK var ett par snäpp vassare. Laget förvaltade bland annat sina chanser betydligt bättre än gästerna. I den första perioden gjorde HSK tre mål under periodens andra hälft och i den andra perioden blev det fyra mål under de avslutande tio minutrarna, vilket kan vara ett tecken på att årets HSK-lag är bra tränat.

- Vårt anfallsspel var väldigt bra. Vi höll bra fart och var effektiva i avslutningarna.

Trots de stora siffrorna var inte Hille helt ofarligt. Gävlelaget sköt 28 skott mot duktige Thomas Elfving i hemmamålet.

Alla tre femmor fungerade bra i HSK. Ett extra plus förtjänar de unga backparet Erik Janols och Jonas Suvanto, båda födda 1985.

Mattias Morén spelade inte mot Hille och han kommer inte att dyka upp mer i HSK-tröjan den här säsongen. Morén har nämligen bestämt sig för att spela i Borlänge.

- Lite överraskande måste jag säga. Men det klart, han ville bo kvar i Leksand och då är det försås närmare till Borlänge, sade Håkan Gustavsson.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons