Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK fixade seriefinal

Annons

Hedemora chockade både publik och gästande Västerås. Hedemora gick nämligen fram till en 3-0 ledning innan all publik hunnit sätta sig ner. Då hade det gått drygt 3 minuter och HSK fick verkligen en smakstart i matchen.

- Ja, det var en konstig matchstart vi fick. Efter 3-0 målet trodde grabbarna att målen skulle ramla in men vi jobbade inte tillräckligt hårt för att skapa tryck mot Västeråsmålet. Jag såg på grabbarna att det var lite spänt och vi får vara glada att vi fick den matchöppningen vi fick, menade Hedemoras tränare Håkan Gustavsson

Västerås fick chansen att reducera i slutet av första perioden när gästerna spelade fem mot tre men bra försvarsspel och Tomas Elfving i högform i målet såg till att VHC inte fick kontakt.

Andra perioden bjöd på hafsigt spel från båda lagen där många passningar inte hittade rätt adress. På ett friläge gjorde Dennis Doourrouj HSK:s viktiga 4-0 mål. Men strax efter lyckades gästerna spräcka nollan innan Fredrik Björklund slog in 5-1 bakom Rickard Stenström i VHC:s mål som kom in redan efter HSK:s 3-0 mål.

Gästerna fick lite onödigt chansen att komma i kapp när Jonas Magnusson drog på sig två plus två minuters utvisning i början på tredje perioden. VHC tog också vara på numerära överläget och gjorde två snabba mål.

HSK spelade dock smart resten av perioden och tog inga risker framåt vilket också skotten mot gästernas mål vittnar om.

I HSK var det lite backbrist och Peter Lundgren spelade från start.

- Vi har ju haft Peter i bakfickan länge och det passade i dag att han gjorde ett inhopp och så rutinerad som han är det inte många som är, förklarade HSK:s Håkan Gustavsson.

- Nu har vi seriefinal borta mot Hille på onsdag och det ska bli kul, avslutade en nöjd Håkan Gustavsson.

Bäst i HSK klarade sig kedjan med Dennis Dourrouj, Jakob Norling och Fredrik Jones. Även Johan Strömberg och Tomas Elving förtjänar ett plus.

SÖREN KARLSSON

Mer läsning

Annons