Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK börjar mot Skutskär

Annons

Där har ni HSK:s motståndare i förkvalet till kvalserien till allsvenskan.

I den andra gruppen spelar Sunne, Hallsberg, Kumla och Viking från Hagfors.

Segrarna i de båda serierna kvalificerar sig för vidare kval till allsvenskan.

- Sportsligt är det alltid svårt att veta vad som är bäst. Men nog är Sunne det bästa laget från allettan, säger HSK-tränaren Håkan Gustavsson om lottningen.

HSK hamnade tillsammans med tvåan, trean och sexan från allettan.

- Rent praktiskt var i alla fall den här lottningen bra med tanke på att resorna inte blir så långa.

Både Skutskär och Surahammar är gamla bekanta för HSK:arna. I höstas blev det förlust båda gångerna mot Skutskär. Mot Surahammar vann HSK borta och förlorade med 0-1 hemma i en direkt avgörande match om vilket lag som skulle ta sig till allettan.

- Skutskär har imponerat i allettan och körde över Surahammar med 11-2 i söndags, säger Håkan Gustavsson.

- Men det här känns inte som någon omöjlig uppgift. För de flesta av spelarna är det här det bästa de varit med om, så vi går in i det här med väldig optimism och hög ambitionsnivå.

- Vi har ju hela tiden haft målet att nå så här långt och hittills har vi gjort en bra säsong och bara förlorat en match efter jul. Det var fadäsen mot Avesta.

- Och det är som en av grabbarna konstaterade. Nu är vi tredje bästa lag i Dalarna efter Leksand och Mora, tillägger Håkan Gustavsson.

Att Hedemora gjort en bra säsong finns det också svart på vitt på i den marathontabell för division I som finns på Hockeyextras hemsida. Där ligger laget på en andraplats när alla matcher som spelats den här säsongen räknats in.

I suverän ledning finns Sunne. Allettanvinnaren är 14 poäng före HSK och 15 före trean Viking, som liksom HSK, tagit sig till förkvalet genom att vinna vårettan.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons