Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfull - trots allt

Annons

- Jag hoppas att frågan ska vara tillbaka på politikernas bord redan om någon vecka då kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder. I så fall är den tid vi förlorar försumbar, säger Fällman.

- Till ett sådant möte skulle vi kunna svara på alla de frågor som eventuellt finns.

Meningen var, som tidningen skrev i går, att kommunstyrelsen skulle ha behandlat arenafrågans första del.

Men nu har hockeyföreningarna Falu IF och Falu IF ungdom sagt nej.

- Vi går aldrig med på ett förslag som skulle riskera hela vår verksamhet, säger Jan-Erik Sundlöf, ordförande i Falu IF.

Fällman har full förståelse för hockeyklubbarnas försiktighet.

- Men det har ju aldrig varit meningen att klubbarna skulle satsa sina egna pengar och äventyra sin existens. Och om man inte tror på det här är det ju korkat att ställa upp.

I stället är det tänkt att ett arenabolag skulle driva hallen, ungefär som ett bolag i dag äger och driver Falu Kuriren Arena.

- Jag tror inte att bolaget står och faller med om Falu IF är med eller inte. Däremot är det ju positivt med så många föreningar och därmed så många ideella krafter som möjligt. Och vad jag förstår stödjer Falu IF projektet. deras skepsis handlar om ekonomi.

Däremot är Fällman lätt förvånad över påståendet att FIF:s styrelse inte blivit informerad.

De första handlingarna som gick in till kommunen i arenafrågan är nämligen undertecknade även av Falu IF.

-Men det kan ju eventuellt handla om informationsbrist i samband med att de bytte styrelse i somras. Att det sedan är vi och curlingen som varit drivande är väl ingen hemlighet.

Hur ser du på tidsplanen för projektet nu?

- Jag hoppas som sagt att frågan kan komma upp igen redan nästa vecka. Det kan i så fall handla om att få ett förskott på den miljon som behövs för att fortsätta och slutföra projekteringsarbetet. Innan vi har allt klart är det svårt att få mer konkreta svar från samarbetspartners. Men hittills har vi bara mött positiva reaktioner.

Håller tidplanen fortfarande?

-Jag hoppas det. I februari när hela bilden klarnat hoppas jag kommunfullmäktige kan besluta om borgen till arenabolaget.

- Vår målsättning är fortfarande att sätta spaden i marken under våren. Kan vi inte göra det så får vi vänta ett år.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons