Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet står nu till kommunen

Annons

- Det är vår förhoppning att denna förskjutning av amorteringsplanen, samt övriga överenskommelser med föreningens borgenärer ska trygga klubbens existens, säger Falu BS Bandy ordförande, Anders Ericson.

Klarar ni er undan en konkurs?

- Det är fortsatt tufft och vi kan ännu inte gå ut och säga att krisen är över, svarar Ericson och fortsätter:

- Vi är inne i en period med mycket jobb. Det har gått bra så här långt och vi fortsätter oförtrutet arbeta för att ställa allt till rätta.

Klubben har även obetalda leverantörsskulder från i fjol. Hur löser ni dem?

- Vi har en bra dialog med våra leverantörer. De visar oss en god vilja och gensvar i förhandlingarna, trots att vi ännu inte kunnat leva upp till våra skyldigheter gentemot dem.

Falu BS årsmöte den 22 juni ajournerades med hänvisning till den akuta ekonomiska ställning som råder i föreningen. Samtidigt tillsattes en arbetsgrupp ur styrelsen som fick till uppgift att söka ekonomiska uppgörelser med föreningens borgenärer för att på så sätt möjligöra fortsatt klubbverksamhet.

Hur arbetsgruppen lyckats delges klubbens medlemmar tisdagen den 24 augusti, då det uppskjutna årsmötet är utlyst att återupptas.

Till dess sätter klubbledningen sitt hopp till att Falu kommun är villig att godta en förlängning av nämnda investeringslån.

Fakta | Falu BS Bandy

Tidningen har i tidigare artiklar redogjort för Falu BS Bandy ekonomiska ställning. De två senaste säsongerna har givit ett underskott på cirka två miljoner kronor. Sammanlagt var underskottet i juni uppe i 2,7 miljoner kronor.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons