Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet lever för HSK

Annons

Matchen var betydelsefull och spelet blev därefter. Däremot var det inget fel på inställningen hos något av lagen.

Viljan och ambitionen spelade dock hemmaspelarna en del spratt. De tog flera "dumma" utvisningar och tvingades till spel i numerärt överläge vid betydligt fler tillfällen än sina gäster.

Men i de lägena var försvarsspelet bra. Eller kanske ska vi säga att Hudiksvall var dåligt på att utnyttja sina numerära överlägen?

Hudiksvall gjorde bara ett mål i spel fem mot fyra och det var på matchens första utvisning, fyra minuter in i den första perioden. Där var Per-Ragnar Bergqvist i HSK-kassen inte nog "tät", då skottet från blå inte var alltför märkvärdigt.

Det var nog Per-Ragnars enda misstag i matchen. Visserligen såg det ut som en tavla också när Hudik gjorde 2-1. Men där handlade det mer om ett felbeslut av Per-Ragnar. Han försökte avvärja ett friläge genom att åka ut från sin kasse men hann inte riktigt fram för att slå undan pucken. Det gav Daniel Häggmark öppet mål.

1-2 kom knappt tolv minuter in i den andra perioden. Sedan dröjde det nästan 20 minuter, 10,14 in i den sista perioden, innan HSK kvitterade. Jakob Norling utnyttjade en tilltrasslad situation bakom gästernas kasse för det målet.

Som för övrigt Hudik ville ha till att det föregicks av en HSK-utvisning. Men domaren gjorde wash-out direkt det hände. Kanske tyckte han att HSK varit utvisat nog så långt in i matchen.

Men nog borde hemmaspelarna ha haft lite mer kyla i alla täta närkampssituationer. I spelet fem mot fem var HSK oftast det bättre laget, även om spelarna alltför ofta spelade en och en. Mycket soloåkning alltså. Men det får man skylla på ambitionsnivån hos hemmaspelarna.

Och det var HSK som var närmast ett segermål. De sista dryga sex minuterna spelade laget med fem utespelare och då var det inte mycket som räddade Hudik från en förlust.

Bästa formationen i HSK var kedjan med Daniel Brasar, Jonas Lindberg och Fredrik Björklund. I den var Daniel Brasar suverän. Han snurrade med gästerna och skapade flera fina lägen för egen del. Dessutom stod han för flera fina passningar till sina medspelare och hela tiden var det bara millimetrar som skiljde från fullständig succé. Alla i HSK stod dock för uppoffrande spel och får godkänt för insatsen.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons