Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på Brommapojkarna

Annons

Gustafs och Dalkurd var tekniskt överlägset motståndarna. Både Dalkurd och Gustafs blir intressanta att följa andra gruppspelsomgången sista helgen i januari, vilket är direktkvalificerande till SM-slutspelet i februari.

- Vi var ett stolpskott från slutspelet i fjol. I år är vi ännu bättre, sa Gustafs tränare, Björn Juhlin, om sin talangfulla trupp.

Gustafs hade lekstuga mot västmanländska Vindhemspojkarna som krossades med osannolika 27-0.

I avgörande gruppspelsmatchen mot Iggesund från Hälsingland nöjde sig Gustafs med 8-1. Mot Iggesund vilade även Gustafs en stark kvintett spelare med anledning av söndagens flick-SM kval på Lugnet.

-Vi bestämde att vila tjejerna som skulle spela på söndag. Det är även bra att alla har fått spela med tanke på framtiden, sammanfattade Juhlin.

I ett jämnt Gustafs plussar vi extra för stabila och passningssäkra Sara Sissala, målvakten Evelina Persson och comebackande Anna Boström.

Dalkurd satsar hårt på futsal och är lite av specialister på inomhusfotboll. Fagersta var chanslösa i gruppspelet och besegrades med 12-1. Uppländska Gamlis FF blev också en munsbit i avgörande gruppspelsmatchen, vilka slogs tillbaka med 11-1.

- Vi är bra tränade och väl förberedda inför fortsättningen. Brommapojkarna är med i turneringen och det vore häftigt om vi fick möta dem i nästa kval, sa Dalkurds sportchef, Elvan Cicen.

- Vi gör ett bra kval, vilket även resultaten påvisar. Men vi kan ännu bättre, lovade Dalkurds nye tränare, Tomas Blomgren.

Dalkurd vimlar av tekniska spelare.

Lyste mest i matchen mot Gamlis gjorde Seyhmus Abic och Rickard Lewander.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons