Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp om rekord-SM

/

Annons

- Det är naturligtvis tråkigt. Vi hade gärna sett dem här. Malin Baryard hade preliminärt sagt ja innan hon var tvungen att ändra sig, säger Lena Sterner, ordförande i arrangerande Falu Ryttarsällskap.

- Anledningen är att våra världsklassryttare ska tävla i superligan i Rotterdam nästa helg och det är naturligtvis inget som vi eller ridsportförbundet kan göra någonting åt. Från början skulle dock inte Malin Baryard ha hoppat där men fick ändrade order för bara ett par veckor sedan.

Lena Sterner gläds i stället åt att startfältet som helhet är ett av de starkaste på flera år.

- Ja, facktidningen Ridsport har bedömt det som mycket starkt, säger Lena.

Och trots att de tre världsrankade svenskarna saknas finns det gott om meriterade ryttare som gör upp om SM-titeln på söndag eftermiddag.

Bland annat kommer halva den svenska silverkvartetten från OS i Atén 2004 till Falun trots att Bengtsson och Baryard saknas.

Men både Peter Eriksson och Peder Fredricson är anmälda.

- Dessutom finns ytterligare ett antal riktigt bra ryttare med även om de inte är samma affischnamn för den breda allmänheten. Linda Heed är ett av dessa, säger Lena.

Lena hoppas också att en av hemmafavoriterna ska locka lite extra.

- Ja, i Amanda Kjellberg har vi en tjej med goda segerchanser i juniorklassen. Hon är ju regerande mästarinna i unga ryttare.

Men visst hade Lena Sterner gärna klistrat affischer med Malin Baryard eller Rolf-Göran Bengtsson runt om i Dalarna just nu.

Hur stor publik räknar ni med?

- Det är nästan omöjligt att svar på. Vi har ju aldrig arrangerat något liknande. Men med tanke på alla kringarrangemang hoppas jag det kommer flera tusen.

Det ska tilläggas att de tre svenska mästarna i senior- junior- och unga ryttareklasserna koras på söndag eftermiddag.

Fram till finalerna handlar det om ett antal kvalhoppningar för de olka klasserna.

FOTNOT: Regerande svenska mästare är Maria Gretzer, Emma Emanuelsson och Amanda Kjellberg.

Mer läsning

Annons