Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon har VM-medalj i sikte

Annons

- I helgen ska det bli roligt att visa upp att det finns sex svenska tjejer som kör långdistans. Och jag ska göra allt för att vi ska ta en lagmedalj, säger Karin.

I ett lag ingår de tre första personerna som kommer i mål från ett land och det är den sammanlagda tiden som räknas ihop.

Förra året fick Karin astma och fick vid flera tillfällen träningsförbud för att luftvägarna var för irriterade.

Sedan april har dock träningen rullat på med undantag för några förkylningar. Hon berättar att hon får lita på sin grundträning från tidigare år.

Det var sommaren 2000 som Karin tävlade i triathlon för första gången. Hon var tuff och som premiärtävlingen valde hon SM i Kalmar på Ironmandistans. Hon vann och fortsatte med triathlon. Tidigare har hon varit simmerska och hon har till exempel varit med i en multisporttävling i Norrland som varade i en vecka.

- Jag har alltid varit intresserad av att köra långt och det passar mig. Jag är inte så snabb men jag kan hålla på länge, förklarar Karin.

Vi pratar lite om vädret och banorna och Karin är inne på tanken att svenskarna kan ha fördel om det är lite kallt.

- Men jag tycker att det är betydligt trevligare att köra när det är varmt, säger hon och dividerar med sig själv om vad som verkligen är bäst. Kallt eller varmt.

Eftersom Karin har simmarbakgrund och inte är lika förtjust i löpningen så tycker hon att distansen passar henne bra.

- Det är lindrigare att köra Nicedistans än Ironman. Det tar inte lika mycket mentalt. När man kör långt tar all vilja slut för det är just vilja man måste ha för att klara av det. Det går nästan inte att att beskriva hur det är att köra långt, säger Karin Forsberg.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons