Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är den nya ridsportsredaktören: "Vi ska bli bäst på lokal ridsportsbevakning"

Nu ska ridsportbevakningen lyftas i Mittmedia.
Therese Nilsson är nyanställd ridsportsredaktör och nu väntar flera stora satsningar.
– Målet är att vi ska vara bäst på den lokala ridsportbevakningen, säger Therese Nilsson.

Annons

Mittmedia gör en stor satsning på att lyfta den lokala bevakningen av ridsporten i koncernens tidningar och sajter. Ett led i satsningen var att anställa en ridsportredaktör som tillsammans med de lokala sportreportrarna ska bevaka ridsporten.

Therese Nilsson, 32, från Enånger utanför Hudiksvall, har precis påbörjat sin nya tjänst och i inslaget här nedan berättar hon hur ridsportssatsningen kommer att se ut under våren och sommaren:

– Vi gjorde ett mindre ridsportprojekt i Mittmedia förra våren, där vi kollade på hur vi skulle kunna utveckla vår ridsportjournalistik. Då fick vi bra respons på våra livesändningar, vi sände bland annat från Gävle Horse Festival. Det känns väldigt kul att få fortsätta det arbetet vi påbörjade då. Vi vet att det finns en stor efterfråga på lokal ridsportsjournalistik, säger hon.

Läs mer: Storsatsning på livesänd ridsport - här är vårens alla sändningar.

Therese Nilsson har varit intresserad av hästar och ridsport i hela sitt liv. Hon började på ridskolan hos Gävle Fältrittklubb i Valbo som femåring.

– Sedan blev jag kvar inom sporten och tillbringade hela uppväxten i stallet, sju dagar i veckan var jag där, säger Therese som själv tävlade ridskolans ponnyer, främst i dressyr upp till LA-klasser.

Therese Nilsson har ridit sedan barnsben och har tidigare tävlat i dressyr. Idag är hon hobbyryttare som ridskoleelev och medryttare.

Någon egen ponny fick hon inte, men i vuxen ålder har hon haft egen häst och rider idag på ridskola och är medryttare.

De senaste tio åren har Therese Nilsson jobbat som journalist, främst på allmänna redaktionen på lokaltidningarna i Hälsingland. Chansen att få jobba som ridsportredaktör tog hon med glädje.

– För mig är det ett perfekt tillfälle att kombinera mitt yrke med mitt största intresse. Sedan tiden då jag tävlade vet jag hur kul det är att få sin prestation på banan uppmärksammad i media. Jag har själv sparat alla tidningsurklipp, säger hon.

Varför är det viktigt att lyfta ridsporten?

– Det är på tiden att journalister tar ridsporten på allvar. Det såg man inte minst efter diskussionerna kring Jerringpriset. Ridsporten är en av Sveriges största idrotter, det ska även synas på sportsidorna. Därför känns det kul att jag som hästtjej får vara med och lyfta fram en sport som jag brunnit för hela livet, säger Therese Nilsson.

Har du ridsporttips?

Kontakta redaktionen på ridsport@mittmedia.se

Mer läsning