Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hökarna utan flax

Annons

I lördagens sammandrag på hemmabanan slutade laget på sista plats.

Funbo MS med finske stjärnan Anti Akko vann före Gävle och Jämtland.

Hökarna såg länge ut att ha tredjeplatsen och en poäng under kontroll. Inför nomineringsheatet hade Hökarna en poäng mer än Jämtland. När sedan hemmalagets Peter Koij nollade och Ulf Engenström tog en tvåa gick Jämtland förbi Hökarna med minsta möjliga marginal.

- Ungefär så här var det hela kvällen. Flera gånger blev vi slagna på mållinjen, sade Hökarnas lagledare, Pelle Gunnarsson.

Kvällens stora behållning var Anti Akko som åkte i en klass för sig. När inte Aakko var i farten bjöds det på flera jämna och tuffa heat.

Imponerande var det också att se Akkos lagkompis, blott 17-årige Tommy Flyktman, som oftast visade ryggtavlan för sina äldre motståndare. Nio poäng blev det för unge Flyktman.

Av hemmaförarna gladde Peter Koij mest med sju inkörda poäng. Holländaren Johnny Tuinstra blev utan heatseger och fick ihop sex poäng. Övriga hemmaförare hängde inte riktigt med i svängarna.

- Nej, det märks att att våra förare har tränat väldigt lite. Med lite mer åkträning tror jag att både Leif Bertilsson och Jocke Plyhm kan höja sig ett par snäpp, sade Gunnarsson.

Detsamma gällde Ronnie Johansson som hade lånat en cykel till hemmatävlingen.

I går körde Hökarna sitt tredje sammandrag på lika många dagar. Ganska snabbt stod det klart att Hökarna skulle bli trea efter Ö-vik och Funbo men före Njurunda.

Funbo vann till slut sammandraget på hemmabanan i Morgongåva efter ett omkörningsheat där Ö-viks Stefan Svensson vurpade.

- Det var väl ganska väntat att vi blev trea och att vi inte hade något med segern att göra, sade Pelle Gunnarsson, som var nöjd med lagets insats.

Han passade också på att kritisera det komprimerade programmet.

- Att köra tre tävlingar tre dagar i rad är inte bra, särskilt inte nu när vi har Jürgen Liebmann skadad. Det borde gå att sprida ut tävlingarna lite bättre över hela säsongen, tyckte han.

Är ni blåsta på en slutspelsplats nu?

- Ja, när vi tog stryk mot både Bollnäs i fredags och mot Jämtarna hemma, så ser det ganska mörkt ut.

I sista sammandraget möter Hökarna Östersund, Njurunda och Bollnäs i Njurunda den 15 februari.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons