Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjdhoppet fullbordade den svenska festen

Annons

- Otroligt kul för Christian. Det var underbart att se hans glädje och vilken fantastisk svensk kväll det blev, säger Stefan Holm.

Silvret är Stefans första medalj i ett internationellt utomhusmästerskap, men det är en medalj han tog emot med blandade känslor.

- Visst är det min första stora medalj utomhus, men samtidigt vill man alltid ett snäpp högre upp på prispallen.

En nysnaggad Holm hade sina två bästa hopp när han tog 2.27 i andra och 2.29 i första försöket. Efter det fanns guldet fortfarande inom räckhåll.

- De två hoppen är mina bästa utomhus i år och jag kände att jag hade mycket mer i kroppen.

Rybakov var dock snäppet vassare och när han tog 2.31 i första, efter att både Holm och Strand rivit, kändes guldet säkrat för ryssen.

- Att Rybakov vinner är ingen överraskning. Han har haft en stigande formkurva på slutet och innan tävlingen tippade jag att det skulle stå mellan mig, Rybakov och Staffan.

Att segerhöjden stannade på blygsamma 2.31 förvånade inte Holm.

- Nej, det var låg nivå överlag om man tittar på höjd och tresteg. Det kan nog förklaras med att banorna här är ganska mjuka.

Staffan Strand som haft en strulig säsong, med en efterhängsen fotskada var hyfsat nöjd med det egna bronset, men pratade mest om den fantastiska svenskkvällen med tre medaljer.

- Det här är en kväll man kommer att minnas länge och jag är otroligt glad för Christians och Stefans skull, säger Staffan.

Bronset klarade han genom att ta 2.27 i första försöket. 2.29 stod han över och det var så när att han tagit 2.31 i tredje och snuvat Holm på silvret.

- Jag hade inte riktigt marginalerna med mig i det hoppet.

- Jag gick in i tävlingen med inställningen att det fick bära eller brista och får trots allt vara glad att jag fick min första utomhusmedalj efter den säsong jag haft.

Staffans tränare Stefan Henriksson följde sin adept från läktaren och kommenterade hans insats så här:

- Bronspengen är helt okej, men visst var det grymt nära att Staffan klarat 2.31 i tredje. I det försöket vågade han löpa på ordentligt i ansatsen.

Henriksson tror också att Strand kan göra en mycket stark avslutning på säsongen.

- Visst, Staffan är i mycket bra fysisk form och blir bara bättre och bättre. Han kan nog göra riktigt bra ifrån sig i Zürich nästa fredag.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons