Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hohenthal tog första F3-segern

/

Annons

- Helt underbart, det är som en saga, jublar Sebastian.

Efter det i brittisk media så uppmärksammade bråket mellan den 22-årige Morakillen och familjen Mansell ingår numera Sebastian i ett enbilsteam. Det innebär att ingenjörerna i teamet inte kan jämföra data, vilket annars är till stor hjälp vid bilens inställning.

Trots allt strul och bråk så kunde Hohenthal ta karriärens första F3-vinst.

- Det här är inte min seger, det här är framför allt teamets vinst, säger Sebastian ödmjukt.

Efter allt som hänt kan han inte annat än känna en stor lättnad. Det är en smärre bragd Dalarnas bidrag i F3-cirkusen åstadkommit.

- Vi har ju haft den sämsta tänkbara uppladdningen. Eller också har det inte varit det, funderar Hohenthal.

- Men man måste komma ihåg att jag har varit i bråk med Nigel Mansell och en av hans söner. Nigel är riktigt stor här borta, en ikon helt enkelt.

- Men jag har fått så mycket stöd från oväntat håll. Och att vi nu, efter allt "bullshit" som varit, kunde komma hit och vinna, ja det är helt enkelt underbart.

I kvalet på Brands Hatch blev facit en sjunde- och en andraplats. I det första finalracet startade Hohenthal i den sjunde rutan. Svensken plockade några placeringar, låg ett tag fyra och jagade en pallplats. Då tvingades han in i depå och så var det loppet kört.

- Jag hade tjuvstartat så det var mitt eget fel. Jag var helt enkelt för laddad, förklarar Hohenthal.

Tjuvstarten kostade mycket och han kom i mål som 16:e bil. Desto bättre gick det i det andra finalheatet. Sebastian startade tvåa, efter suveräne estländaren Marko Asmer.

- Jag fick en perfekt start och tog Asmer i första kurvan. Estländaren var nära mig ett par gånger, men jag lyckades hålla undan.

Asmer gör sitt fjärde år i F3 och leder sammandraget överlägset. Att sätta honom på plats ger förstås en extra fjäder i hatten.

- Han har ju varit outstanding hittills. Nu blev Asmer trea i heatet och jag slog honom med drygt sex sekunder

Hohenthals premiär i ett enbilsteam hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt.

- Det var väl ingen som trodde på det här innan. Det är som en saga och det här är helt klart en av mina största segrar, avrundar den färske F3-segraren.

Mer läsning

Annons