Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hohenthal kör mot Sveriges bästa förare

Annons

- Det är ju gräddan av det bästa som finns i Sverige och det ska bli skitfränt att vara med i sådan här tävling, kommenterar Sebastian.

Hohenthal själv håller till i England och kör Formel Renault. Han kommer bland annat att ställas mot stjärnor som Mattias Ekström (regerande tysk mästare DTM), Fredrik Ekblom (STCC), Richard Göransson (STCC), Janne "Flash" Nilsson (STCC), PG Andersson (rally) och Christer Lindholm (roadracing).

- Men vem som helst kan komma att vara med här och det körs kvaltävlingar runtom i landet, berättar Sebastian.

På totalt 15 orter avgörs kval till Ultimate Race och segraren på varje bana är kvalificerad till den stora finalen i Stockholm, som körs den 14 augusti.

Finalen kommer att avgöras i de centrala delarna av huvudstaden innan Sveriges bästa förare ska utses. Många menar att segerrika förare kör i team med den bästa bilen (eller MC), vilket inte behöver betyda att det verkligen är den bäste som sitter bakom ratten.

Men i Ultimate Race finns inget jättestall att luta sig mot, utan samtliga deltagare står på startlinjen med samma förutsättningar, skriver Red Bull på sin hemsida.

- Jag fick en förfrågan för en månad sedan och självklart tackade jag ja till det här. Visserligen är det en jippotävling, men det kommer att bli blodigt allvar då står mycket pengar på spel.

Totalt finns det en prispott på 150 000 kronor, varav 60 000 kronor går till segraren.

- Alla de här har ju börjat sin karriär i en gokart och själv var det fem år sedan jag körde en, så det kommer att bli riktigt tufft, tror Sebastian som har förhoppningar att sätta några av "de stora" på plats.

- "Flash" är ju lite överviktig, så honom ska jag ta i alla fall, säger han med ett skratt.

- Och Richard Göransson har jag haft som drivercoach. Han har lärt mig ett och annat. Ingen vill vika sig, så vi lär "byta en och annan dekal" under racet i Stockholm.

Det återstår dock ett antal andra tävlingar för 20-åringen från Mora innan han får tampas mot Ekström och de andra svenska motorstjärnorna. I helgen väntar på Brands Hatch deltävlingarna fem och sex i brittiska Formel Renault. En serie där Hohenthal fått en succéstart och där han för tillfälligt parkerar som totaltvåa.

- Ja, det har gått riktigt bra. Och på Brands Hatch brukar jag trivas, där säkrade jag segern i Vinterserien (Formel Ford) 2003.

- Men det gäller att sitta med huvudet lågt och inte bli för stor på sig. Jag tar ett race i taget och så får vi se vad som händer, säger Sebastian Hohenthal ödmjukt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons