Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hohental topp tio på Silverstone

/
  • Nöjd. Sebastian Hohenthal ger betyget godkänt till sig själv och teamet. Helgens två finalrace gav en 8:e och en 9:e plats.

Annons

Helgens Formel 3 tävlingar gick på Silverstones mellanlånga bana. England bjöd på sol och fint väder och de 30 minuter långa racen blev totalt 24 varv innan målgång.

- Jag fick en kanonstart i sista finalracet. Jag låg sexa länge, men sedan blev jag omkörd av två riktigt duktiga förare på 20:e varvet. Det var ganska tuffa race och han som kom i mål före mig ligger riktigt bra till. Det var skönt att vara med och fightas med snabba, duktiga förare.

Sebastian Hohenthal kallar sig själv för nybörjare - menat i egenskap av Formel 3 förare. Det är hans första år i den här tävlingsklassen. Han har redan en vinst i portföljen.

- Jag hade som mål inför säsongen att vara bland topp tio någon gång. Nu har jag vunnit ett race och fått en del placeringar under tio, därför måste jag säga att vi gjorde en god insats i helgen.

- Det var tighta kval. Hade jag kört någon tiondel snabbare hade jag kommit fyra eller femma i andra kvalet nu kom jag nia.

Thruxton, Tross och Rockingham - alla banor på hemmaplan i England återstår denna säsong. Sistnämnda, la grand final, går i slutet av september.

- Det är tre tävlingar med sex fina race kvar. Jag satsar på att skaffa så mycket information som möjligt inför nästa år.

Mer läsning

Annons