Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högst på Stadion

Annons

Bäst gick det naturligtvis för Susanna, som i fjol i betydligt sämre väder sprang på 12.96 i DN-galan. Nu fick hon nöja sig med 13.06.

En tid som var lika med loppets femma, Melissa Morrisson, USA. Men målfotot placerade Susanna sexa. Jenny tog, som väntat, åttondeplatsen. Tiden för henne var 13.48.

- 13.06 var väl inte så bra som jag hoppats på, menade Susanna efter loppet.

- Men med utgångspunkt från att det gått så pass dåligt tidigare under säsongen, var det i varje fall ett steg i rätt riktning. Nu har jag en tävling kvar före EM - och det hoppas jag blir ett lopp under 13 sekunder.

I svenskt hänseende imponerande också Kajsa Bergqvist med att vinna höjdhoppet och bli först över två meter på Stockholms Stadion. Ett av hoppen på nya svenska rekordhöden 2.05 var också mycket fint.

Christian Olsson fortsätter också att imponera. Åter var han visserligen tvåa efter britten Jonathan Edwards, men ändå nådde han en bra bit över 17 meter.

Höjdhoppskillarna Staffan Strand och Stefan Holm fanns som vanligt med i stora sammanhang. Men Strand hade ingen toppdag och fick nöja sig med en delad tiondeplats på 2.20. Bättre gick det för Holm, som klarade 2.28 och delade tredjeplatsen. Endast Andrei Chubsa, Vitryssland, lyckades ta sig över en högre höjd - 2.32.

Internationellt blev det naturligtvis också en hel del fina resultat. Det blev en dyr kväll för de sponsorer som stod för diamanter i pris för varje nytt Stadionrekord.

Mer läsning

Annons