Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höglund ska stoppa Bofors

Annons

u Han har en räddningsprocent på "bara" 88,27 och vi hittar honom först på en nionde plats i målvakternas interna statistik när det gäller insläppta mål.

Men det är inget som bekymrar Mora IK:s burlejon Bengt Höglund, som i kväll ska stå i vägen för Bofors kanoner när Karlskogalaget gästar Smidjegrav.

- Det där med räddningsprocent fäster jag inte så stor vikt vid. Det viktigaste är hur många mål man släpper in och där ligger jag på under tre (2,69) mål per match, säger Bengt "The Wall" Höglund.

När halva serien av den södra allsvenskan är spelad ligger Mora IK som lag på en tredje plats.

Fullt lika bra till ligger dock inte MIK-målvakten i burväktarnas egen statistik. Allra bäst på att hålla tätt är Oskarshamns Timo Leinonen. Han har räddat hela 94,46 procent av de skott som han fått på sig.

Moramålvakten ligger som sagt nia i den tabellen och av de tolv lagens förstamålvakter, är det bara Västerås, Rögle och Mörrums målvakter som är "sämre".

Två gånger tidigare under säsongen har MIK mött Bofors. I Karlskoga blev det förlust med 5-2 sedan hela Moralaget drabbats av en smärre kollaps i den andra perioden.

MIK fick dock revansch några dagar senare när man i en målrik match vann hemma med 7-5.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons