Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höglund sist i målvaktsligan

Annons

I Superallsvenskan låg han i topp i målvaktsligan.

Kvalseriestatistiken är dock inte lika rolig läsning för Bengt Höglund, som ligger sist med en räddningsprocent på 88,15.

- Visst är statistiken inte bra, men jag tycker samtidigt inte att jag gjort några dåliga matcher, kommenterar Höglund.

I allsvenskan hade MIK-målvakten en räddningsprocent på 90,87. I Superallsvenskan förbättrades den statistiken till 92,45 och Höglund släppte in minst mål av alla i de 13 matcher han stod

Mora var klart bäst av alla lag med bara 27 insläppta (Höglund 25) i Superallsvenskans 14 matcher.

I dag är statistiken inte fullt lika trevlig läsning och Mora, med sina 20 insläppta mål, är sämst av alla kvalserielagen.

- Visst har målen bakåt börjat trilla in lite mer, men man får ju inte stirra sig blint på någon statistik. Jag är ju inte ensam i laget och allt hänger ju ihop med hela försvarsspelet, säger Bengt.

- Som sagt, jag tycker inte att jag gjort någon dålig match, men däremot vill man ju alltid spela bättre, tillägger han.

I Superallsvenskan låg Mora i topp även då det gällde spelet i box play. Även där har det gått sämre. Nio baklängesmål har det blivit när MIK haft spelare på botbänken.

- Många matcher avgörs just i power play och vi har väl inte försvarat oss lika bra som tidigare. Men vi möter ju också bättre lag nu.

Det visar inte minst matchen förrgår. Skellefteås kvittering till 1-1 kom i spel fem mot fyra och hemmalagets andra mål kom då Mora hade två spelare på botbänken.

MIK låg bra till i utvisningsligan i Superallsvenskan. I kvalserien ligger man i botten.

Har Mora börjat spela fulare?

- Nej, det tycker jag inte, men visst drar vi på oss lite onödiga utvisningar ibland, menar Höglund.

I måndags enades killarna i MIK att elitserien var målet. Inget har ändrats, trots den tunga förlusten uppe i Västerbotten.

- Det här är inte kört på långa vägar, menar Höglund. Det är bara att jobba vidare och sedan får vi se hur långt det räcker.

Nästa steg på vägen till elitserien är AIK hemma på söndag. Ett AIK som i och med segern över Hammarby gick förbi Mora i tabellen.

- Vi är svårslaget i Smidjegrav och AIK ska få sota för att det blev stryk mot Skellefteå. Vi ska vara med och kämpa om en plats till elitserien ända till sista omgången, säger en optimistisk Bengt Höglund.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons