Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höglund är besviken

Annons

Stefan Henriksson tillsammans med Lars Lisspers är herrarna som sköter Mora IK:s uppbyggnadsträning. I går hade de dock kvinnlig hjälp i form av Kia Eriksson, till vardags massör i klubben. Hon körde aerobic så att svetten rann på spelarna.

- Kul att det är mycket folk och så här många har jag aldrig sett på en upptakt sedan jag började 1995, säger Lisspers.

- Sedan är det väl så att alla inte har kontrakt, men det är ju likadant varje år, tillägger han.

En av dem vars kontrakt går ut är målvakten Bengt Höglund. Under tre år blev han av Dalarnas Tidningar framröstad som Mora IK:s bäste spelare. Den gångna säsongen vill dock Höglund helst glömma. Det blev endast ett fåtal matcher i MIK-tröjan och han fick agera båsvakt i stort sett hela säsongen.

- På något sätt skar det sig med Lückner (tränaren Harald), men jag vet inte vad. Jag är fortfarande väldigt besviken på att jag fick spela så lite och jag fick heller aldrig någon förklaring till varför det blev så, säger Bengt.

I dagsläget står Mora med tre målvakter. En med ett färskt kontrakt, nyförvärvet Daniel Sperrle, samt Tero Leinonen och Höglund, vars kontrakt går ut i april.

Höglund har inte hört något från Mora och att klubben värvade Sperrle kom som en överraskning för honom.

- Jag tycker att klubben borde informerat mig, men jag fick läsa om det i tidningen. Man har ju varit här i fyra år och så rakryggad måste man vara att man kan berätta en sådan sak.

Vad som händer framöver har Höglund ingen aning om.

- Helst av allt vill jag vara kvar, men Mora kanske söker ytterligare en målvakt, vad vet jag. Och står det mellan mig och Tero ligger jag risigt till, för alla vet ju vad han kan, menar Bengt.

Leinonen har erbjudits ett nytt kontrakt, men tackat nej till det. Därmed inte sagt att han vill lämna klubben.

- Det kontraktsförslaget var alldeles för dåligt. Jag sa åt Simons (Jan, klubbdirektör) att han fick komma med ett nytt. Det var fyra veckor sedan och än har jag inte hört något, säger Tero.

Landsmannen Niko Mikkola, vars säsong blev väldigt kort på grund av en axeloperation, väntar också svar från Mora.

- Jag har sagt att jag vill vara kvar. Jag skulle också få svar från Mora redan förra veckan, men jag har inte hört något. Jag hoppas få besked snart, så att jag vet vad klubben vill, säger Niko.

När tidningen för ett par veckor sedan gjorde en rundringning, fick vi aldrig tag på Kenneth Bergquist och Peter Nylander. I går fanns de på plats i Mora.

- Jag har ingen aning om vad det blir, svarar Nylander då nästa säsong kommer på tal.

- Jag hoppas det ska lösa sig den här veckan, säger Bergquist.

Om det var med Mora, eller någon annan klubb, ville han dock inte svara på.

Mycket ovisst i Mora IK, som synes. Som vanligt kan man konstatera, då det gäller den här årstiden. Fortsättning lär följa.

Fotnot: MIK har i dagsläget tio spelare under kontrakt, men varken Pierre Johnsson eller Thomas Skogs fanns på plats, då Johnsson nyss avslutat kvalspel i Troja och Skogs fortfarande är upptagen med spel i Nyköping.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons