Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högdalens jättetalang till Falun

Annons

- Ja, det passar väl bra, säger Helga som också var med och blev juniorvärldsmästarinna tidigare i vintras.

I de tre SM-kvartsfinalerna mot IBF Falun var hon dessutom en av Högdalens offensivt bästa spelare.

Varför valde du IBF Falun?

- Ja, varför valde jag egentligen Falun? Dels för att det är ett riktigt bra lag, dels för att det är en stark och välskött förening. Och naturligtvis även för de möjligheter som finns tack vare den egna innebandyanläggningen. Men att peka på en detalj kan jag inte, säger Helga.

- Dessutom passar det bra med tanke på att jag går ut gymnasiet nu. Det är ett lämpligt tillfälle att flytta från Stockholm och prova något annat.

Spelade det någon roll att klubbkompisen Malin Bäckrud och coachen Kimmy Dalbjer redan hade bestämt sig för att flytta till Falun?

- Nej, det hade faktiskt inte någon påverkan alls på mitt beslut. Men samtidigt är det naturligtvis ett jätteplus att de finns där även om de övriga tjejerna i laget som jag känner också är trevliga.

Vad ska du göra vid sidan av innebandyn?

- Jag har sökt till högskolan i Borlänge. Men jag har inte bestämt mig för om jag vill börja plugga igen redan i höst så vi får se hur det blir.

När ansluter du till truppen?

- Det är väl meningen att Kimmy, Malin och jag ska sköta träningen här i Stockholm i sommar, kanske åka upp vissa helger. Sedan flyttar vi väl upp i början av augusti är det meningen.

Visste ni förresten att boll- begåvningen Helga Karlsson också tillhörde avdelningen stora talanger även som fotbollsspelare, hon har bland annat spelat en landskamp med F 16-lands-laget.

- Men jag slutade med fotbollen i Enskede inför förra säsongen. Det blev för mycket med både fotboll och innebandy, säger IBF-damernas senaste nyförvärv från Högdalen.

Det ska tilläggas att backen Maria Lennartsson också förlängt sitt kontrakt med klubben i ett år.

Därmed består nästa säsongs trupp i dagsläget av tre backar och fyra forwards.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons