Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga hopp i premiären av Dreams

Annons

Mattias, som ursprungligen kommer från Gällivare, tillsammans med förre landslagsåkaren i snowboard, leksingen Fredrik Sterner, åker land och rike runt och anordnar Dreams-tävlingarna.

Båda har varit med sedan starten och de har märkt ett allt mer stigande intresse att vara med på de här tävlingarna.

- Första året snittade vi runt 60 åkare. I fjol hade vi i snitt cirka 90 deltagare per tävling och nu börjar vi med 120, berättar Mattias.

Fredagen den 13:e var alltså första tävlingsdagen och Lindmark tror att siffran kommer att stiga redan i dag, då segrarna av Dreams Wäsabergen 2006 kommer att koras.

- I dag kördes big air med två hopp och quarterpipe. I morgon (läs i dag) arrangerar vi slopestyle och det är populärare, så det kommer säkert ännu fler som vill vara med då.

Dreams har tillkommit framför allt för att öka intresset för snowboardsporten och freestyleåkningen.

- Vi hade något som hette Sverigecupen tidigare, men det dog helt enkelt ut. Efter det var det uppehåll något år innan vi drog igång Dreams.

- För att kunna bli riktig bra måste man tävla och det här är en bra start för ungdomar som vill bli något inom den här sporten.

Att Dreams är populärt och bra för nyrekryteringen visar inte minst alla långväga deltagare.

- Bland annat har vi ett gäng på 15-20 ungdomar från Kiruna som åker runt och är med på varje tävling.

Totalt arrangeras det sex tävlingshelger. Nästa Dreams avgörs i Åre om knappt två veckor och den stora finalen går av stapeln i Tandådalen i april.

- Det är kul att allt fler ställer upp och tävlar. Snart är det nog ingen som vill spela hockey, utan alla vill åka snowboard, skojar Mattias Lindmark.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons