Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög mysfaktor inför stor publik

Annons

Och för att inte tala om hur Sören mådde efter att han vunnit tredje dagssegern genom Rättviksamatören Roland Laggars Real Victory, efter ledning från start till mål.

Denne forne Rättvikschampions (vann 2003) segerparad inleddes med kallblodet Uxbjärs Dola. Ett sjuårigt sto som gjorde sin andra start någonsin och var så pass kavat att hon kunde vinna från ledningen.

Amatörtränaren Kristin Grund, Älvdalen, har således gjort ett gott hantverk och Sören var inte sen att berömma hästens tränare.

- Den här hästen har agerat lite tjurigt, men i dag var det bra tränat, sa Sören Eriksson.

Och Kristin Grund log lyckligt.

Sörens andra dagsseger, Atlas Pride, tränas av Bollnästränaren Thomas Lönn. Även här var det vältränat.

Atlas Pride flög fram från köplats ut på sista långsidan. Redan in i slutsvängen satt ekipaget i ledningen och Atlas Pride försvann till en överlägsen tredje årsseger.

- Det här är en snabb och fin häst. I dag var det bara att köra på eftersom vi mötte ett beskedligt gäng, analyserade Sören.

Rättvikstravet bjöd för första gången på ett montélopp med totalisator. Ett dramatiskt sådant.

Carotte Haro/Helena Lundin såg ut att gå mot en klar seger, men bakom dem spurtade Solvallaekipaget Led Zeppelin/ Louise Regny storstilat. Precis på mållinjen satt Led Zeppelin nosen först i ett spännande montélopp helt i den stora publikens smak.

- Det gäller att göra sitt bästa när chansen ges. Synd bara att inte alla travbanor satsar på montélopp, sa segerryttarinnan Louise Regny.

Det är bara att hålla ut, Louise. Att döma av intresset och svensk travsports satsning, lär det inte dröja förrän alla travbanor i landet är med i montématchen.

Lite smolk i glädjebägaren blev det dock för Regny, när hon ådrog sig en veckas avstängning för övrig felaktig drivning.

Led Zeppelin tränas av Solvallatränaren Erik Svensson som trivs bra i Rättvik även han. Och för all del Eriks hästar också. Det var segraren i V5-1, Global Fashion, ett bevis på.

I sulkyn satt "Bus-Svensson" själv.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons