Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög klass i anrika Mascupen

Annons

Anders får tampas med namn som SM-ledaren Jonte Engdahl, SMK Kristianstad, SM-tvåan Jocke Karlsson, Tranås MS, och Gävles Bosse Högberg som vunnit MasCupen flest gånger av alla.

- Det är det bästa fältet under alla år, säger cupens grundare Johan Hård af Segerstad, Rättvik- Boda MK.

En annan intressant start i år gör en av landets mest framstående crossåkare på damsidan, Johanna Mattsson, SMK Kristianstad, som ger sig in i hetluften i klassen 125cc.

MasCupen är sannolikt den mest färgstarka tävlingen i distriktet. Många av landets bästa förare vill gärna vara med. Nytt för i år är också att de unga löftena i Junior-cupen också de kör i dubbla heat.

Årets premiär sker i Borlänge på tisdag följt av Avesta och Folkare MK på onsdag. Rättvik står i år i tur att ta hand om den ärevördiga finalen på torsdag.

Det är med andra ord bäddat för crossfest i dagarna tre. En närmare titt i den lätta klassen visar att de elva högst placerade förarna i SM finns på startlinjen i Mascupen. Här blir det säkerligen att hålla ett extra öga på Örebros Jörgen Huvell och Fredrik Werner, SMK Kristanstad, som båda tidigare år skördat stora cup- framgångar. Här får SM- ledarna Stefan Andersson, SMK Eksjö, och Henrik Andreasson, Tibro MK, se upp.

I 250/500cc bjuds det på ett riktigt getingbo, eller vad sägs om namn som Jonte Engdahl, Jocke Karlsson, fjolårets tvåa Kent Asplund, Torbjörn Wallner, Bosse Högberg, Sören Englund och SMK Dalas VM-förare Mats Nilsson?

Kanske det är Mats tur i år att sätta konkurrenterna på plats? Vid senaste SM-tävlingen i Ulricehamn vann han ju finalen i 500cc.

I junior-cupen (125-500cc) ser vi fram mot härliga race med Kenny Larsson, MS Stockholm, Micke Hedberg, Rättvik- Boda MK, Karlskogas Jocke Ljunggren och Lerums Christofer Kallies.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons