Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyligan välkomnar Mora IK

Annons

uMora IK tar plats i Hockeyligan.

Leksand får lämna den samma.

En relativt liten klubb från en liten ort, byter alltså plats med en relativt stor klubb från en liten ort i Dalarna.

- Ja, så kan man sammanfatta det hela. Det ska bli kul att följa Mora i elitserien, och vi välkomnar dem in i ligan, säger Peter Gudmundsson, vd för Hockeyligan.

Att vara med i Hockeyligan innebär att Mora får ta del av Hockeyligans pengar som de drar in via tv-avtal och andra avtal med sponsorer. Hur mycket det rör sig om vill inte Peter avslöja.

- Vi offentliggör inte hur mycket pengar det rör sig om, säger han.

Men enligt uppgift handlar det om omkring sju miljoner kronor.

Men Hockeyligan ställer också krav på sina medlemsklubbar när det gäller bland annat arenor.

Hur tror du att Mora kommer att klara sig elitserien?

- De kommer att få det svårt. Det är inget att sticka under stol med. Men det ska bli spännande att följa dem. Å andra sidan tog sig Timrå upp för några år sedan med en relativt liten budget, och de har ju lyckats bra, säger Peter.

Peter Gudmundsson har sina rötter i Västanvik, och har spelat hockey i Leksand. Och klubbens sorti från elitserien sved naturligtvis.

- Av två skäl tycker jag att det var trist att Leksand åkte ur. Först att jag kommer därifrån. Men även för att Leksand drar klart mest publik av alla lag på bortaplan. Att de inte är med ger ligan mindre inkomster. Jag tror inte att Mora kommer att dra lika mycket publik.

Peter Gudmundsson ser ändå mycket positivt i Moras ankomst till elitserien.

- Jag har sett dem i flera matcher, och de spelar en rolig hockey. Och sedan är det många Morakillar i laget, det tycker jag är viktigt.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons