Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeykris i Borlänge

Annons

Säsongen som gick har Kvarnsveden drivit ett A-, ett junior- och ett pojklag. Tre lag, som inför nästa säsong förmodligen utarmats till bara två.

- Vi fortsätter med pojklaget. Målsättningen är att vi också ska ha ett A-lag även nästa säsong. Får vi inte ihop tillräckligt med seniorspelare, kommer vi att flytta upp våra juniorer, fortsätter Dimle.

Den minnesgode erinrar sig säkert, att när hockeyn var som starkast i Borlänge, fanns det fyra ishockeyföreningar på marknaden.

Senast det begav sig var på 70/80-talet när Kvarnsveden hade konkurrens, och för all del även stimulans, av trion Borlänge Hockey, Sellnäs och Rommehed.

Rommehed försvann först, innan turen var kommen till Sellnäs. Nu darrar och knakar det även i Kvarnsveden.

- Borlänge Hockey går bra och tog en topplats även i år i division 1. I övrigt är det en trist hockeyutveckling i Borlänge, utvecklar Dimle och fortsätter:

- Boven i dramat är att det fattas en ishall. Bara en ishall i stan är en för lite.

- En stark anledning till att Borlänge klarar sin verksamhet är att föreningen fick till sin konstfrusna uteanläggning för några år sedan.

Det är lätt att förstå Dimles förtvivlan. I takt med allt grönare vintrar krävs allt fler konstfrusna isbanor. Även bandyn i Borlänge jobbar febrilt på att få till en konstfrusen arena i Stora Tuna.

- Tvingas vi att lägga ner ishockeyn i Kvarnsveden, ger det automatiskt jätteproblem för Borlänge Hockey. För hur ska de ensamma på arenan kunna ta emot alla Borlänges hockey- intresserade ungdomar, säger Dimle och suckar.

Kvarnsvedens A-lag står utan tränare, och vad det gäller spelartruppens storlek, är det minst sagt osäkert. Hockeysektionens ordförande, Lars-Olov Jonsson, hoppade dessutom av sin post för en månad sedan.

- Jag har varit verksam i föreningen i tio år. Nu får det räcka, säger Lars-Olov Jonsson och tillägger:

- Att vi har problem handlar inte enbart om föreningens framtid inom ishockeyn, utan snarare mer om sportens totala framtid i Borlänge.

Hockeyn har tappat mark i Borlänge och fortsätter således att tappa. För Kvarnsvedens GoIF:s del väntar närmast ett antal hockeymöten. Garanterat viktiga sådana.

- Jag ser fram emot april och föreningens hockeymöten. Min uppfattning är att vi även nästa säsong kan, och ska, ställa ett A-lag på isen, hälsar Bo Dimle slutligen.

Framtiden får utvisa hur väl Kvarnsveden lyckas. Det enda man med säkerhet kan påstå är att ishockeyn i Borlänge går en oviss framtid till mötes.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons