Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyfest med förhinder

Annons

- Det var kaos, det var folk överallt och vi såg ingenting. Vi höll inte på att komma ut när vi skulle därifrån, säger Falukvinnan.

Kvinnan, som vill vara anonym, hade köpt fyra ståplatsbiljetter, för två vuxna och två barn, till annandagens match mellan Leksand och Djurgården.

Biljetterna kostade sammanlagt 320 kronor, men det var bortkastade pengar.

- Vi fick helt enkelt inte plats. Trapporna bredvid ståplatsvar fulla av folk och vakterna ropade att vi skulle ta ett steg in på läktaren. Men det fanns inte chans att röra sig.

Efter att ha stannat kvar på norra ståplatsläktaren under den första perioden gav familjen upp. De tog bilen hem till Falun och hockeyfesten som skulle avsluta julhelgen slutade i ett antiklimax.

Leksands Isstadion har en publikkapacitet på 6 300 personer och i den aktuella matchen fanns officiellt 6 283 åskådare på plats.

En siffra som alltså ligger inom ramen för publikkapaciteten, men ändå tycks vara för hög för att alla på ståplats ska kunna se den match de betalat för.

På sittplats är det här förstås inget problem, men sittplatsbiljetterna kostar också avsevärt mer. Med förköpsavgift inräknad kostade ståplatsbiljetterna till den aktuella matchen 100 kronor för vuxen och 60 kronor för barn. Sittplatsbiljetten, inklusive förköpsavgift, hade kostat 165 kronor.

- Det är för dyrt för mig eftersom priset är detsamma oavsett om du är vuxen eller barn. Skulle vi haft sittplatsbiljetter till matchen mot Djurgården hade det kostat över 600 kronor.

Falukvinnan är förstås besviken över att hon och hennes barn i princip inte såg någonting av matchen. Men hon ser också ett annat problem i överfulla ståplatsläktare.

- Folk tryckte på hela tiden och det blev nästan panik. Skulle det inträffa en olycka eller något, vet man inte vad som ska hända. När vi skulle därifrån var det nästan otäckt.

När och om hon kommer att se nästa match i Leksands Isstadion vet hon inte.

- När vi gick därifrån på annandagen kändes det som jag aldrig mer tänker åka till Leksand på hockey.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons