Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyallsvenskan säger nej

/

Annons

Det förslag som hockeyallsvenskan tagit ställning till från Svenska Hockeyligan gick ut på att lag 1-6 i Hockeyallsvenskan, efter avslutad serie, spelar en kvalserie, där sedan ettan ställs mot tolvan i elitserien och tvåan möter elvan i elitserien. Här handlar det om ett playoff i bäst av sju matcher.?

Peter Gudmundsson, VD för Svenska Hockeyligan, kommenterar bland annat på hockeyligan.se om att playoff bäst av sju matcher, ger lagen en bra chans att sportsligt mäta sig i en serie om sju matcher och därmed kan det "bästa" laget ta klivet upp i högsta serien.

Håkan Åhman understyrker att han förstår att det handlar en del om ekonomi i det här, men förslaget känns som ett steg i fel riktning för den liga som ligger under elitserien.

Vad tror du om diskussionerna att det blir 14 lag i elitserien och kan det bli ett beslut i år?

- Det känns som den frågan har intensifierats mer och mer och för eller senare hoppas jag att det blir så, säger Leksands VD.

Håkan Åhman tycker även att hockeyn ska anamma lite från fotbollen i dag. Framför allt att ettan i Hockeyallsvenskan ska gå rätt upp och sista lag i elitserien åker ur.

Mer läsning

Annons