Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockey eller sandlåda?

Annons

Upprinnelsen till Christer Olssons avstängning är en händelse i slutet av tredje perioden i den första kvartsfinalmatchen.

Olsson crosscheckade Färjestads Peter Nordström och fick två minuters utvisning.

Något senare däckades samme Nordström av ett knytnävsslag av Leksandsbacken Hans Lodin, som även han drabbades av två minuters utvisning.

I går fick Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd ta del av tre anmälningar - två mot Christer Olsson och en mot Hans Lodin.

Färjestads läkare Bo Lindwall har anmält både Lodin och Olsson och den senare har även anmälts av Lars G Karlsson på ishockeyförbundets anmäla granskningsfunktion.

- Vi har tittat på videoupptagningen från matchen och bedömt Olssons förseelse för allvarligare. Det är sannolikt att Olsson i slutändan drabbas av en diskvalifikation, därför har bara han och inte även Lodin stängts av under utredningen, säger Martin Holmgren, ordförande i disciplinnämnden.

Rent krasst innebär det att Christer Olsson kan ha spelat färdigt i kvartsfinalserien.

I dag ska anmälda parter komma med sina yttranden innan disciplinnämnden kan besluta om eventuella diskvalifikationer.

- Vår ambition är att komma med ett beslut under onsdagen, berättar Holmgren.

När Peter Nordström i januari stängdes av efter en slashing på Leksands Niklas Gällstedt, trädde hans avstängning i kraft först några dagar efter den utdömda domen.

När beskedet om avstängningen lämnades till Nordström var han redan på väg till Jönköping för match mot HV71 och då lät disciplinnämnden honom spela i matchen.

Beskedet till Christer Olsson lämnades lika tätt in på en match, men här såg inte nämnden mellan fingrarna.

- Så vitt jag vet är Christer den enda som blivit avstängd under en utredning. Dessutom säger nämnden att varje fall de dömer i ska bli prejudicerande, men det finns ju ingen konsekvens i deras dömande, säger en märkbart upprörd Anders "Masken" Carlsson och fortsätter:

- Vi sportchefer för elitserielagen hade ett möte i förra veckan och vi var rörande överens om att disciplinnämnden måste totaländras till nästa säsong. Så här kan det inte fortsätta.

Dessutom delar "Masken" ut en känga till Färjestad.

- Det verkar som de är rädda för oss när de anmäler Christer. Dessutom gömmer de anmälan bakom läkarens namn i stället för att träda fram som klubb i sin anmälan.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons