Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjelm vill trotsa oddsen

Annons

- Jag åker hellre till Zinkensdamm och möter Hammarby i kväll än jag åker till exempelvis Örebro eller Vänersborg, säger Danne.

- Det tror jag nog Broberg också skulle ha gjort om de fått välja och om deras chanser varit lika stora eller små som våra.

Och BS-kaptenen har full förståelse för hus oddssättarna resonerar.

- Finns det någon match där vi blir favorit på förhand är det väl den mot Villa hemma nästa fredag. Blir vi det inte då blir vi det nog inte i någon match i serien, säger Danne.

- Men jag tror det kommer att passa oss bra att spela mot tipsen. Vi är förberedda på vad som väntar oss. Och vad säger att vi inte ska kunna ta en eller annan överaskningspoäng?

Sedan Falu BS blev klart för elitserien har det kanske funnits en viss mättnadskänsla i laget. Men den ska vara borta nu.

- Vi har fokuserat mycket på det som väntar oss. Vi vet att vi inte kommer att ha boll lika mycket utan måste kunna försvara oss bra. Vi vet att vi, som i kväll, kommer att mötas av lag som skruvar upp ett oerhört tempo. Vi vet vilken roll vi får spela, säger Hjelm.

Nyckeln till överraskningspoäng ligger i att göra mål.

- Jag är medveten om att vi haft dålig utdelning på våra chanser. Vi måste bli effektivare än vi varit i grundserien när chanserna inte blir lika många och kanske sätta några fler hörnor dessutom, säger Danne.

Vilken är styrkan i laget inför elitserien?

- Det är vår lagmoral. Vi har en härlig stämning i truppen, den har nog aldrig varit bättre. Det säger ju också en kille som Kaj Nordin som är ny i gänget.

Klarar ni av att ta ett antal smällar utan att den goda stämningen förstörs?

- Ja, det gör vi definitivt. Det hade nog varit värre att åka på några smällar i superallsvenskan. Då hade det handlat om helt andra nerver.

I grundserien har flera lag försökt stoppa BS spelmotor Danne Hjelm. Hur tror du det blir nu?

-Bättre. Vi kommer att möta lag som fokuserar betydligt mer på sitt eget spel och bryr sig mindre om vad vi gör.

Vilken är er målsättning inför elitserien 2007?

- Det är naturligtvis att försöka ta så många poäng som möjligt och hamna så högt som möjligt. Även om vi inte hamnar bland de fyra bästa är ändå varje placering viktig inför åttondelsfinalerna.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons