Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjelm (lagd) på is

Annons

Efter matchstraffet mot Villa i lördags riskerar Hjelm att bli avstängd.

Är det den gamle bandybusen Hjelm som vaknat till?

- Nja, buse vet jag inte. Förra säsongen var jag utvisad 20 minuter sammanlagt. Och senaste gången jag fick ett grovt matchstraff var 1996.

Men humöret har du i alla fall kvar?

- Ja, tydligen. Jag trodde inte det men när det hettade till, så. Men det var förstås väldigt onödigt.

Vad hände?

- Jag fick en smäll av en klubba i ansiktet. En av meddomarna såg det men ingrep inte. Sedan blev det tjafs med både Villaspelare och med domaren. Det var som sagt dumt.

Var det värt ett grovt matchstraff?

- Hade det varit någon av de erfarna domarna hade det nog inte blivit det. Men nu var det en ny, det var domarkurs och en massa kontrollanter så han ville väl visa. Han hade kanske hört talas om mig.

Vad händer nu?

- Jag har ingen aning mer än att en rapport går in till förbundet.

Frånsett det: Hur känns det att äntligen få träna på stor is?

- Skönt, kul och viktigt. Det märks att vi ligger efter lagen som tränat länge i Edsbyn. Dels vid fasta situationer som hörnor och hörnrus. Men också när det gäller tajmingen i skridskoåkningen och i det längre passningsspelet

Hur tycker du det ser ut i BS?

- Med tanke på att laget är det yngsta som BS nog haft ser det spännande ut. I helgen spelade vi med en 16-åring, en 18-åring, en 19-åring och en 20-åring. Talangfulla grabbar allihop.

Och så en något äldre som fortfarande kan tända till...

- Ja, men det visar väl att viljan och ambitionen ännu finns. Men snacket om att jag är en buse stämmer inte. Det visar inte minst utvisningsstatistiken från i fjol.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons