Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtat klappar redan för LIF

Annons

Sean Gauthier, 30, och flickvännen Kim Comishock har nu varit i Leksand i 13 dagar.

- Vi har fått ett varmt välkomnande av samtliga inom klubben och här på Mo- skogen, där vi bor, säger Sean.

Men kanadensaren har ändå hamnat i kylan.

- Jag är inte van att det är så här kallt, berättar han.

- Eftersom jag har en franskklingande namn tror alla att jag kommer från Quebec, men så är det inte. Jag är uppväxt i Sudbury (utanför Toronto) och har de senaste tio-elva åren bott i USA, på betydligt varmare breddgrader.

Under åren har han representerat 14 olika klubbar.

- Många kanske tror att jag är en problemmakare och att det är därför jag bytt klubb så ofta. Men det är så det fungerar i Nordamerika. Varje NHL-lag har sex målvakter, en är förstemålvakt och sedan vill de ha en ung kille som andremålvakt. De andra fyra måste få speltid och skeppas därför runt i olika klubbar, säger Gauthier.

En NHL-match har det blivit så här långt.

- NHL är alltid en dröm, som jag fortfarande inte släppt. Men jag grämer mig inte över om jag inte kommer att få chansen igen. Nu är det Leksand som gäller.

Dina första intryck av laget?

- Alla är så professionella och gör verkligen det här tillsammans. Det är ett måste om man vill nå framgångar, att man drar åt samma håll. I Leksand finns det en "kemi" som jag inte har varit med om i något lag jag spelat med tidigare, säger Sean.

Han brinner, efter bara drygt tre veckor i klubben, verkligen för Leksand.

- Min hjärna och mitt hjärta finns i Leksand. Annars skulle jag inte vara här. Jag älskar att lära mig nya kulturer. Vi ska snart besöka Nusnäs och se hur dalahästen tillverkas och så ska jag försöka lära mig svenska, så mycket jag hinner innan mitt kontrakt går ut i april, säger Sean.

Det är inte svårt att förstå varför Sean Gauthier, i de klubbar han varit i, blivit så uppskattad bland supportrarna.

- Jag ser det så här: Om det inte vore för dem skulle vi inte kunna spela ishockey. Därför tycker jag det är självklart att ha en nära relation till supportrarna. Får jag chansen att hjälpa till genom att besöka skolor och annat så gör jag det mer än gärna, säger Sean.

Leksands nye kanadensiske målvakt är en man med ett stort hjärta.

Och om han möttes av kylan när han kom till Sverige så kan Sean Gauthier räkna med ett desto varmare välkomnande av Leksandsfansen i morgon.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons