Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärnkampen

Annons

- Oavgjort kan räcka, teoretiskt kan vi också förlora men ändå ha chans att gå vidare, sade Lars Lagerbäck under torsdagens sittning med pressfolket.

- Fast i fotboll vill man alltid vinna. Och vi fruktar inget av lagen, men vi har respekt för dem och Argentina är det bästa laget i gruppen, fyllde han på med.

Ett tips: det är nog bäst att se till att spela hem tre poäng mot Nigeria, det känns säkrare att ha i bagaget när Argentina väntar på onsdag i nästa vecka.

Då avgöres vilka två lag som blir kvar i Japan och spelar åttondelsfinal.

Svenskarna tränade på eftermiddagen, matchtiden, på Kobe Wing stadion. Större delen av planen låg i skugga, men värmen var ändå ganska sugande.

Någon påminde förbundskaptenen om VM 1994, då spelarna i bronslaget fick order av Tommy Svensson att ''ta det lugnt'' för att klara klimatet.

- Jo, det gäller här också att vara smart om det nu blir riktigt varmt, känna av pulsen, och att killarna hela tiden pratar med varandra. Ingen får ju drabbas av vätskeförlust för det är svårt att reparerea.

Taktiken är spikad och nyckeln till framgång tycks handla om att blockera och avgränsa Nigerias spelmotorer på mittfältet. Jay Jay Okocha är en, den andre Nwankwo Kanu, men om han kan spela efter sin skada är oklart.

- Okocha rör sig mycket, mer än vad Kanu brukar. Man kan jämföra honom med Paul Scholes när vi mötte England. Deras roller är väldigt lika. Men det där klarade vi bra i andra halvlek, sade Lars Lagerbäck.

Sverige möter en annan spelstil i Nigerias, som går ut på att hålla i bollen mycket mer än vad engelsmännen gör.

- Ja, och Okocha och Kanu kör mycket aviga Zlatanfinter, som vi får vara vakna på.

Zlatan Ibrahimovic, han kan bli perfekt att sätta in mot Nigeria.

Får han spela?

- Det får du veta matchdagen, sade Lars Lagerbäck och log.

Om Patrik Andersson med sin skada i en muskel vid ena höften ska spela fick vi förstås inte veta något om.

Själv är den rutinerade lagkaptenen inställd på att springa ut mot Nigeria efter all massage och laserbehandling. (TT)

BO HARMBY

Mer läsning

Annons