Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk medalj

Annons

- Det är så det är för små klubbar från små byar som vår. Då och då kommer det någon generation som är riktigt bra, säger ledaren Mats Hellberg.

Han hade all anledning att jubla.

En bronsmedalj bland fem startande lag i P17-klassen kanske inte låter så mycket. Men Pontus var sexa individuellt och Carl Olsson var sjuttonde man. Mycket fina resultat för en liten klubb som Sågmyra.

Ett lagguld blev det också för Falu IK. I F19-klassen vann Petra Kindlund, Johanna Axelsson och Ida Axelsson.

Petra Kindlund svarade också för en stark individuell prestation då hon kom tvåa. En placering som hon inte var nöjd med.

- Jag har haft lite sjukdomsproblem så jag har inte kunnat köra någon syraträning. Det kändes direkt efter backen, jag fick mjölksyra på en gång, säger Petra.

Det märktes inte på det första varvet, men på det andra. Petra låg i hård kamp med Sofia Bernestål om segern och i den tuffa uppförsbacken, 1 500 meter från mål, satte Sofia in stöten som avgjorde tävlingen.

- Skillnaden var egentligen efter backen då syran inte försvann för mig. Just nu när man gått i mål kanske man inte är nöjd, men senare blir jag nog det, säger Petra med ett skratt.

Vi trodde också att vi skulle få se Kvarnsvedens Clas Jansson ta en silvermedalj i sitt sista SM-lopp som junior. Han låg på en säker andraplats, men med knappt två kilometer kvar kroknade han totalt och slutade sexa.

I stället blev Moras Martin Johansson bäste dalajunior med en fjärdeplats.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons