Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hiskliga hinder - höga hästhopp

Annons

- Lokaltävlingar är viktiga utbildningstillfällen för unghästar och för ryttare som håller på att gå över från ponny till häst, säger Stephanie Giesecke och tillägger att klubbarna i Dalarna är duktiga arrangörer men att det krävs fler tävlingar.

Intresset för ridsport är stort i Dalarna. Enligt Stephanie finns det cirka 45 ridklubbar i distriktet.

Om det blir för få lokaltävlingar går ekipagen miste om tillfället att få viktig tävlingsrutin och det blir svårt att konkurrera med de bättre ute i landet.

- På ponnysidan är vi med och har chans på medalj på SM, men när det gäller häst ligger vi efter.

Söndagens hästhoppning avgjordes i strålande sol och det blev varmt för både hästar och ryttare fram på dagen.

- Det vore skönt att få rida i t-shirt istället och slippa den här kavajen som reglerna bestämmer att vi ska ha på oss, säger Susanne Hjerpe strax efter att hon och Stratoz via en felfri och mycket snabb hoppning tagit hem segern i tävlingens högsta klass.

Tvåa, också felfri, blev Linda Pettersson från arrangörsklubben, på hästen Migel.

Imponerande med tanke på att hon bara varit ägare till Migel i en vecka. Det blev en hård kamp mellan henne och Susanne Hjerpe även när det gällde att erövra det täcke som skulle tilldelas den ryttare som samlat flest poäng sammanlagt i de två högsta klasserna. Linda fick ihop 18 poäng, en mer än Susanne.

Under pristutdelningen kom speakern med beskedet att det fanns två täcken och båda ryttarna fick därmed välförtjänt belöning för en framgångsrik hoppdag.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons