Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hinders klar för IBF Falun

Annons

Ända sedan det i mars stod klart att KAIS ramlat ur elitserien, är det många klubbar som visat sitt intresse för den talangfulla Moratjejen.

Men först i går blev den nya klubbadressen helt klar.

- Ska jag vara med och slåss om en landslagsplats, måste jag spela i elitserien, så är det bara. Men det har varit mycket att fundera på den senaste tiden, säger Katja.

Varför blev det spel i IBF Falun?

- Falun ligger nära Mora, det var viktigt för mig. Jag är på väg att flytta hemifrån för första gången, och kände mig inte mogen att lämna Dalarna.

- Sedan känner jag en del av tjejerna i IBF sedan tidigare, och vet att jag kommer till ett bra gäng där sammanhållningen är stor. Sådant är också viktigt, fortsätter Katja.

Moratjejens utvecklingskurva har stadigt pekat uppåt de senaste åren, inte minst gäller det den senaste säsongen.

En säsong som slutade med att Katja fick göra debut i landslaget under fyrnationsturneringen i slutet av april.

- Jag stod mot Danmark och har man fått in ena foten i landslaget, vill man gärna vara kvar där, säger Katja som också har ett antal U19-landskamper på meritlistan.

Om du får säga det själv. Vad behöver du förbättra som målvakt?

- Jag behöver bli snabbare över huvud taget, förbättra mina utkast och bygga upp min styrka och kondition. Egentligen behöver jag nog bli bättre i allt, och jag hoppas att flytten till Falun ska bidra till min fortsatta utveckling, säger Katja.

Marie Sneen har efter visst funderande bestämt sig för en fortsättning i IBF Falun, och det blir alltså med henne som Katja kommer att få slåss med om målvaktsplatsen.

- Någon given förstemålvakt ser jag mig inte som, utan

konkurrensen kommer nog säkert att bli tuff, säger Katja.

Ingela Söderlind, som varit Faluns förstemålvakt de senaste säsongerna, har tidigare sagt att hon skulle sluta om IBF hittade en lösning på målvaktssidan.

- Men vi hoppas ändå att få kvar Ingela i klubben på något sätt, kanske i en ledarroll, säger Christer Sundin, damansvarig i IBF Falun.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons