Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilmersson nöjd med SM-silver

Annons

Anna Söderberg, Ullevi var som väntat överlägsen och vann på 17,49. När sedan Catharina Andersson, Hässelby inte fick till något giltigt resultat låg vägen fram till SM-silvret vidöppen för Marie Hilmersson.

Med sina 16,59 var också "Hilma" nästan en meter före bronstjejen, Karolina Pedersen, Ullevi.

- Längden är jag inte så nöjd med, jag hade siktat på 17 meter, men eftersom jag vaknade med huvudvärk på morgonen får jag vara nöjd ändå. Det var bara att bita ihop, säger Marie.

För "Hilma" är inomhussäsongen med viktkastningen bara en förberedelse inför utomhussäsongen då hon plockar fram diskusen igen och ska försöka kvala in till EM i Göteborg i augusti.

- Det är det stora målet och även om jag inte "persat" i vinter så känner jag att tekniken blivit bättre, säger hon.

På damernas 800 meter kom tre Falu IK-tjejer till start och närmast final var Lisa Forsberg som i sitt försök sprang in på 2.13,86, bara 29 hundradelar från final.

- Lisa gjorde ett bra försök och det var inte mycket som fattades. Det märks att hon blivit snabbare i vinter och en sjätteplats i SM är ett bra resultat, säger Falu IK-ledaren Björn Lindgren.

Linda Olsson med 2.14,22 och Emmy Ströberg med 2.17,30 var en bit från final.

- Emmy sprang optimistiskt, men räckte inte till på slutet. Linda fick ett struligt lopp med många knuffar och tappade position på slutvarvet.

I herrarnas höjd blev Samuel Lindén åtta på 1,97, en tävling som vanns av Stefan Holm på 2,29.

- Ett av Samuels försök på 2,03 var bra, menar Lindgren.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons