Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hillängens elegant

Annons

Tacka för det, irländaren från Grängesberg svarade för två av de tre målen på Hillängen i går. Och inte bara det, han var otroligt nyttig som bollvinnare och arbetsmyra.

Kort och gott, Cormac var planens bäste spelare.

Men det har hänt positiva saker med hemmalaget, som plötsligt spelar med ett betydligt större självförtroende än i våras. Spelarna vågar trycka på och det var verkligen positivt att se den anfallsglädje och arbetsinsats som genomsyrade hela besättningen.

Och det var ingen tvekan om att segern var hur välförtjänt som helst.

- Jag hoppas vi kan fortsätta så här och det känns kul att få vinna ett par matcher, sa Cormac Loughran, som med sin fina fysik och bollkontroll också gjort att anfallskollegan Mark Oehlman fått utrymme till de djupledslöpningar han är bäst på.

Tränaren Sune Bäck konstaterade att man fått organisation i laget:

- Vi spelar nog lite smartare än tidigare, formulerade Bäck saken.

Diskussioner pågår med Kent Sjöberg och Mattias Ericson om en comeback och även om LFK plötsligt spelar med vind i seglen är truppen tunn.

- Vi behöver folk, den saken är klar, sa Sune Bäck.

I en händelserik första halvlek var det LFK som hade intiativet och skapade fyra bra lägen förutom 1-0-målet efter 14 minuter.

Ben Bingham nickskarvade bollen i centralt läge fram till Cormac Loughran som direktsköt över huvudet på en överraskad Claes Lundberg, Forwards målvakt.

Och det var tack vare Lundsberg alterta målvaktsspel som LFK-ledningen inte blev större i första halvlek.

Örebroarna hade ett bra läge i första halvlek, då Micke Svensson i målet enhandsräddade med en frispelad Andreas Kling.

Och lika nära en kvittering var yttermittfältaren Johannes Soldal, då han sju minuter in i andra halvlek kom in i från vänster och sköt ett skott som Svensson ännu en gång parerade. Bollen låg fri och var oroväckande nära att hamna i målet.

- Men vi hade lite tur också, tyckte matchvinnaren Cormac Loughran, som efter 68 minuter punkterade matchen, då Erik Larsson gjorde ett upplopp efter vänsterkanten, och skickade in bollen framför mål, där fyra LFK-kom stormande. Loughran var sist av de fyra och kunde omarkerad bredsida in 2-0.

Med knappa kvarten kvar ökade Mark Oehlman på till 3-0, efter förarbete av Magnus Andersson. Målet var snyggt och där många andra valt att passa tryckte amerikanen in bollen snett från höger.

Efter det målet flyttades Cormac Loughran ned i backlinjen för att ägna resterande speltid åt att försvara ledningen.

En härligt dagsverkade av hela laget. Micke Svensson som vanligt säker. Försvaret får också godkänt även om det darrade till emellanåt.

Inget lysande mittfältsspel men bra inställning och det var positivt att se hur man fyllde på i anfallsspelet.

Men helt klart har LFK skapat ett mycket bra anfallspar i Cormac Louhgran och Mark Oehlman.

- Det ska bli kul att se vad vi kan göra på lördag mot Degerfors på Stora Valla, avrundade Sune Bäck.

Och med LFK i dagens form verkar det mesta möjligt.

LUDVIKA-FORWARD 3-0 (1-0)

Målen: 1-0 (14) och 2-0 (68) Cormac Loughran, 3-0 (76) Mark Oehlman.

Hörnor: 9-6.

Varningar: LFK, Erik Persson. Forward, Stefan Larsson, Modou Jallow.

Domare: Roland Fager, Köping.

Publik: 206.

Ludvika FK: Mikael Svensson - Erik Persson, Mikael Carlsson, Mattias Johansson, Jens Karlsson - Magnus Andersson, Ben Bingham (85), Nate Kolano, Erik Larsson (78) - Cormac Loughran, Mark Oehlman (87) - John Dahlberg, Jontan Gustavsson, Jonas Vääntäjä (87), Fredrik Gustavsson (85).

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons