Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett jobb för bandysporten

Annons

Dalarnas femte konstfrusna bandyarena blir ett jättelyft för sportens utövare i Borlänge. Och samtidigt en garant för bandyns överlevnad.

- Det här blir perfekt. I dag har vi en uttalad målsättning att gå upp i division ett, avslöjar Lindroth, innan han fortsätter:

- Vi har ett bra samarbetsavtal med Falu BS, vilket bland annat inneburit att våra spelare, Mattias Andersson och Emil Ingman, ingår i BS träningsgrupp.

Projektledare för flermiljonsatsningen på Tunets IP är Uffe Andersson, idrottsanläggningens allt i allo.

- Ungdomens intresse för bandy kommer att öka. Skolorna i Borlänge har redan aviserat sitt intresse och jag räknar med att anläggningen blir fullbokad, säger Uffe Andersson.

Anläggningen på Tunet är extra intressant, då byggtekniken är unik för landet. Konstfrusna arenor i Holland och Italien har varit förebilder.

- Markarbeten har varit minimala. Istället har vi satsat på 75 millimeter grova isoleringsskivor i frigolit, utrustade med färdiga slangfästen, berättar Andersson och fortsätter:

- Kylslangarna matas fram och trycks sedan ned i befintliga spår i frigoliten.

Praktiskt och effektivt, då värdefull arbetstid sparas in. När allt ligger plant på plats täcks sedan anläggningen med ett 50 millimeter stenmjölslager.

Vad går då kalaset på, Uffe Andersson?

- Tunets IP HB leasar kylaggregatet. En kostnad om 4,2 miljoner kronor utslaget på tio år. Kostnader som täcks med hjälp av ett förhöjt driftsbidrag från Borlänge kommun.

- Den totala byggkostnaden för banan uppgår till 2,5 miljoner kronor. Kommunen stöttar med en miljon kronor. Återstående 1,5 miljoner, täcks via ett treårigt banklån på 900 000 kronor och 600 000 kronor i insamlade medel.

- Hittills har vi fått ihop cirka 300 000 kronor och vi räknar med att insamlingen tar fart igen i höst, slutar Uffe Andersson.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons