Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett i Gopshus

Annons

Många hade lockats till Moratrakten för att fira påsken med att tävla i Gopshusbacken. På fredagen kördes en nationell tävling för seniorer, medan de yngre tävlade i Dalacupen.

Hela 270 åkare var anmälda till långfredagens tävlingar, som genomfördes i strålande sol. Dagen efter var det inte så mycket sol, men värmen talade om att skidsäsongen snart är slut.

Till påskaftonens rockparallell hade drygt 100 åkare "kapats" bort. Tävlingarna dagen innan fungerade nämligen som kval till parallellen och totalt var det 152 åkare, fördelade på åtta klasser, som kvalificerade sig till Rockparallellen.

Standard var 16 åkare per klass som fick köra parallelltävlingen, men både killarnas och tjejernas 12-13-klass hade så många deltagare att arrangörerna beslutade att hela 32 flickor och lika många pojkar fick köra på lördagen.

Trots många åkare från andra distrikt, blev det hela sex klasssegrar till Dalarna. I seniorklassen segrade Alexander Hjort.

I finalen besegrade Sälenåkaren Borlänges Per Saxvall.

Matchen om tredje pris vann Saxvalls klubbkompis Ricko Eriksson över hemmaåkaren Oscar Trygg.

Lina Norrmalm, Falun, segrade i damklassen. På tredje och fjärde plats hittar vi dalaåkare via Hanna Nallgård Andersson, Rättvik, och Emelie Carlsson, Orsa.

Bröderna Fredric och Andreas Dahlberg, Norrbärke, fick båda ställa sig överst på pallen. Fredric vann H14-15 medan yngre brorsan Andreas segrade i H12-13.

Övriga dalasegrare i Rockparallellen var Anna Ericson, Falun (D 14-15) och Natalie Eklund, Leksand (D12-13).

I de yngsta klasserna D/H 10-11 gick segrarna till Saltsjöbaden och Örebro. Finalplatserna togs av Emma Pettersson, Mora, och Don Andersson, Borlänge.

För underhållningen i backen svarade älvdalsbandet Little Aron and the East Side River Boys.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons