Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetast på Rättvik

Annons

Det började helt enligt planerna. Från sitt innerspår tog Kajsa galant hand om ledningen bakom La Fiori.

- Det var ingen som kom utifrån, konstaterade Kajsa kort och koncist efter loppet.

Väl i spets fick Frick husera lite som hon ville. När hon sedan lättade lite på tömmarna försvann La Fiori till överlägsen seger - den tredje för året.

- Jag försökte hålla ett jämnt bra tempo och det blev ju enkelt till slut, fortsatte en belåten segerkusk.

Sedan var det då tänkt att Kajsa skulle avsluta V5-spelet också. Så blev det inte. Favoriten Annie Laday var lite väl blek från ledning för att få godkänt. Segern stannade ändå inom familjen då lillasyster Katrin enkelt vann bakom amatörtränade Helge Gul.

- Vi fick ett optimalt lopp och det var roligt att den här hästen fick vinna. Han har gjort många bra lopp på slutet utan att få sätta pricken över i:et, berättade Katrin efter segern som var hennes femte för året.

För säkerhets skull vann pappa Leif Witasp också lopp. Han gjorde det bakom egentränade Cafu Cafe efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren. Det stod och vägde mitt på upploppet då ledande Make My Best galopperade. Därmed kunde Cafu Cafe spräcka segernollan i karriärens tolfte start.

Det kördes ett lopp för de två-åriga hästarna under kvällen. I förhandsfavoriten Latitudes frånvaro (struken för feber), slutade det med seger för Bollnäshästen Zamira Yamoz. Från sina 20 meter tillägg tog körande Peter Westin sats direkt och satt efter ett drygt halvvarv i ledningen. In på upploppet såg ekipaget för ett ögonblick slaget ut, men Zamira Yamoz sträckte på sig den sista biten och vann på nya banrekordet för tvååriga ston - 1.18,3/1660 meter.

Bara sex treåriga kallblod kände sig manade att tävla om de 20 000 kronorna i Sleipner Dalarnas Silverpokal.

Ingen skugga ska dock falla över segraren Frö Ivar. Gävle-hästen stod på tur för vinst efter flera bra prestationer på slutet. Tomas Rosén körde ett fint lopp med den amatörtränade hästen och avväpnade i de sista stegen ledande Remfax.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons