Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta MIK varvar upp

Annons

- De här matcherna är för att få ihop laget. Vi vill att grabbarna ska vakna till och få upp matchtempot igen, säger assisterande Moratränaren Patrik Ross.

Vi når Patrik via telefon. Huvudtränaren Harri Rindells mobiltelefon, ska tilläggas.

- Harri är i bastun, därför svarade jag. Vi har varit ute på en skidtur och nu tänkte vi basta lite, berättar Ross.

Målet med skidträningen är fredagens Kortvasa, där både Harri och Patrik ska åka i fäders spår de tre milen mellan Oxberg och Mora. Ett riktigt prestigemöte mellan MIK-coacherna och frågan är om det blir svensk eller finsk seger på fredag.

- Som det kändes i dag får jag svårt att hänga med Harri, säger Patrik ödmjukt.

Att vara ödmjuk var knappast den forne skyttekungens främsta "gren" då han fortfarande var aktiv. Men som tränare har han ändrat attityd och trots ett minst sagt gynnsamt läge inför elitseriens fyra sista omgångar väljer Ross att ligga lågt då slutspel kommer på tal.

- Vi har spelat 46 viktiga matcher innan och nu har vi fyra otroligt viktiga matcher kvar. Det kommer att bli tufft som f-n, men det är skönt att ha allt i egna händer. Det är upp till oss själva om det ska bli slutspel och det känns skönt.

Mora parkerar på sjunde plats med 61 poäng. Brynäs står på 58 och tabellnian Timrå har sex poäng och 15 mål att plocka in på dalalaget.

Vill det sig väl kan det räcka med en Moraseger i de återstående matcherna för att Mora ska ta sig till klubbens första slutspel.

- Men sådär tänker vi inte. Vi kan inte ha inställningen att det räcker med en seger, vi vill vinna de matcher som är kvar.

Tar sig Mora IK till slutspel är det minst sagt en knäpp på näsan till alla så kallade experter som innan säsongen totalt dömde ut Mora.

- Ja, inte var det många som trodde på oss och vi är faktiskt lite överraskade själva. Hade någon sagt till mig, Harri och Pär (Djoos) att vi med fyra omgångar kvar skulle ligga sjua, så hade nog ingen av oss trott på det, menar Ross.

Han är dock snabb att tillägga:

- Men vi ber inte om ursäkt för det här. Vi har spelat ganska bra och det är hårt jobb som ligger bakom det här.

- Om vi sedan tar oss till slutspel så visst skulle det vara en fjäder i hatten, avrundar Patrik Ross innan han gör Harri sällskap i bastun.

Till sist kan vi nämna att Peter Smrek och Jonathan Granström (båda förkyld) samt Kenneth Bergquist (se artikel nedan) missar de båda träningsmatcherna.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons