Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta känslor inför Solheim Cup

Annons

Nilsmark utsågs nyligen till kapten för Europa när Solheim Cup ska spelas i Barsebäck nästa år.

Till årets match på Interlachen-banan i Minnesota finns den 35-årige svenskan för första gången sedan 1992 inte med som spelare i europeiska laget.

Ändå är det hon som får rubrikerna.

Anledningen är de kontroversiella kommentarer som Nilsmark gjorde i en intervju, som finns utlagd på Svenska golfförbundets hemsida (golf.se). Bland annat kallas Michelle Redman för ''helt talanglös'' och Cristie Kerr ''en liten skitunge''. Dessutom menar Nilsmark att de framgångsrika veteranerna Beth Daniel och Meg Mallon ''har sina bästa år bakom sig''. Nästan alla amerikanska spelare får sin släng av sleven; Laura Diaz är ''kaxig'', Rosie Jones ''jävlig att möta'', Wendy Ward ''för snäll'', Kelli Kuehne ''för ojämn'', Emilee Klein ''inte så märkvärdig'', Kelly Robbins ''ett tveksamt kort'' och Nilsmark är förvånad över att Pat Hurst överhuvudtaget är med.

Det är bara USA-ankaret Juli Inkster som undslipper kritik.

Nilsmarks uttalanden har fördömts både från den amerikanska och den europeiska sidan, som bland andra innehåller svenskorna Annika Sörenstam, Helen Alfredsson, Carin Koch, Maria Hjorth och Sophie Gustafson.

- Jag tycker hon har visat en enorm brist på omdöme. Det har varit en stor besvikelse i uppladdningen inför den här tävlingen, säger den brittiska Solheim Cup-veteranen Laura Davies.

Davies tror också att uttalandena har tänt amerikanskorna:

- Efter Catrins kontroversiella uttalanden tror jag att det amerikanska laget har svetsats samman. I stället för att möta tolv individer möter vi nu ett taggat lag.

Nilsmark står dock fast vid det hon sagt:

- Jag tänker inte be om ursäkt för det jag sagt.

- Det är ju självklart att det här är duktiga golfspelare, men det är väl inget roligt att skriva. Jag är alltid ärlig och säger vad jag tycker, men hade jag vetat att den här intervjun skulle läsas där borta hade jag inte sagt så här eftersom det blir så mycket tjat, säger Nilsmark till DN.

Nilsmark förtydligar dock att anmärkningar gällde amerikanskornas golfspel, inte hur de är som personer. (TT)

TT

Mer läsning

Annons