Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hermansson knäskadad

Annons

- Jag har en ledbandsskada i högra knät, dessutom en lårkaka. Det känns inte alls bra, säger Daniel med en suck.

Det var i mitten av den andra perioden i torsdagsmatchen mot USA som Daniel tvingades lämna isen.

- Jag fick en bentackling och knät vred sig. Det var helt omöjligt att fortsätta spela.

Gårdagens läkarundersökning gav alltså diagnosen lårkaka och ledbandsskada. Lårkakan går normalt tillbaka på några dagar, men hur pass allvarlig ledbandsskadan är går inte att säga i dagsläget.

Turneringen är dock så pass kort (final på fredag) att det knappast är troligt att Daniel kan spela några fler matcher.

Slovakien är enda fullpoängaren i grupp A efter två omgångar och Sverige, med fyra poäng efter två omgångar, kommer att få jobba hårt för att besegra Slovakien.

Slovakerna skrällde ju med en 1-0-seger mot Tjeckien inför fullsatta läktare i torsdags och har en målvakt som tillhör turneringens allra bästa.

- Budaj är ruskigt duktig mellan stolparna. Han verkar vara på gränsen till omöjlig att göra mål på. Att få honom att kapitulera får vi se som en utmaning, säger förbundskapten Bo "Kulon" Lennartsson.

Fredagens lätta träningspass ägnades därför mestadels till att träna avslutningar, Sverige är ju långt ifrån det effektivaste laget i turneringen.

- Tuppkammen på slovakerna har nog växt efter segern mot Tjeckien och vi vill väldigt gärna klippa av den, säger "Kulon".

Skulle Sverige vinna matchen och klättra upp på sju poäng finns det goda chanser att hamna bland de två bästa lagen i gruppen.

I morgon avslutar småkronorna gruppspelet med match mot Tjeckien.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons