Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik drar vidare

Annons

Den nyss avslutade säsongen blev en besvikelse både för honom själv och för laget och den slutade med att Leksand för andra gången på tre år ramlade ur elitserien.

- Men att vi ramlade ur var inget avgörande för mitt beslut att flytta. Snarare blev beslutet svårare att ta än det hade varit om Leksand fortfarande varit ett elitserielag, säger Nordfeldt.

Både svenska elitserieklubbar och finska klubbar visade sitt intresse för den 29-årige centerforwarden, men att han till slut fastnade för Innsbrück var ganska naturligt.

- Att byta lag i Sverige var inte aktuellt. Samtidigt kändes Innsbrück rätt med två svenskar i laget, Niklas Rahm och Patrik Zetterberg och framför allt en svensk tränare i Tommy Samuelsson. Det känns skönt att ha det så.

Nordfeldt har skrivit ett ettårskontrakt med Innsbrück, men han kommer att ha lägenheten kvar i Leksand.

- Jag trivs i Leksand och känner mycket för klubben. Jag har gjort klart med ett år, det känns bra till att börja med. Sedan för vi se vad som händer efter nästa säsong.

Fakta I Leksandstruppen

Följande spelare har kontrakt med Leksand kommande säsong:

Johan Backlund, Elias Granath, Christer Olsson, Fredrik Svensson, Miska Kangasniemi, Johan Ohlsson (try out), Tommy Westlund, Johan Witehall, Jens Bergenström, Jens Nielsen, Niklas Eriksson, Christopher Lindholm, Jari Kauppila, Joonas Jääskeläinen, Niklas Persson, Jesper Ollas (try out), Fredrik Vestberg, Michael Englund (try out).

Fotnot: Try out innebär att spelarna har ett kontrakt med klubben fram till mitten av september, med möjlighet till förlängning säsongen ut.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons