Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändare lyser upp STCC

Annons

Nytt reglemente, utökat poängsystem, inga depåstopp- och framför allt: fem hemvändande stjärnor.

Efter förra årets mellansäsong ser STCC-serien ut att bli riktigt spännande.

- Rent förarmässigt blir det lika svårt att klara en åttondeplats som att vinna, säger fjolårstvåan och legendaren Janne ''Flash'' Nilsson.

När STCC-arrangörerna presenterade den fullständiga startlistan på tisdagen var det ett starkt manskap som visade upp sig.

Volvoföraren Janne ''Flash'' Nilsson är med, liksom Audiveteranen Tommy Kristoffersson - så långt är ju allt som vanligt.

Men att de båda STCC-mästarna Fredrik Ekblom (1998) och Tommy Rustad (2000) skulle komma tillbaka från körningar i Europa, samt Calle Rosenblad, som de senaste åren delat sin tid mellan långlopp och Paris Dakar-rallyt, var inte lika självklart.

Dessutom är Richard Göransson och Robin Rudholm, näst Björn Wirdheim de mest lovande racingtalangerna i landet, tillbaka i Sverige efter flera års formelbilskörning i England.

STCC-ledningen presenterade även vissa förändringar i reglementet (mer standardbil nu är tidigare), de obligatoriska depåstoppen för däcksbyte försvinner och nu får de 15 första i varje lopp poäng - men det är just förarkonkurrensen som borgar för att serien ska bli ännu tätare.

TT

Mer läsning

Annons