Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändande stjärnor lyser upp STCC

Annons

Nytt reglemente, utökat poängsystem, inga depåstopp - och framför allt: fem hemvändande stjärnor.

Efter förra årets mellansäsong ser STCC-serien ut att bli riktigt spännande.

- Rent förarmässigt blir det lika svårt att klara en åttondeplats som att vinna, säger fjolårstvåan Janne ''Flash'' Nilsson.

När STCC-arrangörerna presenterade den fullständiga startlistan var det ett starkt manskap som visade upp sig.

Volvoföraren Janne ''Flash'' Nilsson är med, liksom Audiveteranen Tommy Kristoffersson - så långt är ju allt som vanligt.

Men att de båda STCC-mästarna Fredrik Ekblom (1998) och Tommy Rustad (2000) skulle komma tillbaka från körningar i Europa, samt Calle Rosenblad, som de senaste åren delat sin tid mellan långlopp och Paris Dakar-rallyt, var inte lika självklart.

Dessutom är Richard Göransson och Robin Rudholm, näst Björn Wirdheim de mest lovande racingtalangerna i landet, tillbaka i Sverige efter flera års formelbilskörning i England.

- Vi har följt STCC från England och sett att den blivit allt mer statusfylld. Nu behöver det inte längre betyda att man ger upp drömmen om Europa, utan gör man gott i från sig här så räcker det långt, säger Rudholm.

- Man kommer ju inte hem för att bli tvåa, och jag känner att jag kommer hem till ett färdigt koncept (BMW), säger Göransson.

STCC-ledningen presenterade även vissa förändringar i reglementet (mer standardbil nu är tidigare), de obligatoriska depåstoppen för däcksbyte försvinner och nu får de 15 första i varje lopp poäng - men det är just förarkonkurrensen som borgar för att serien ska bli ännu tätare.

- Bilarna går långsammare, men det går att ligga betydligt närmare varandra nu än tidigare. De snabbaste förarna kommer fortfarande att vara snabbast, men de lite mindre snabba får enklare att hänga på. Rent förarmässigt blir det ett mycket jämnt år, säger Janne ''Flash'' Nilsson.

STCC-premiären är i Falkenberg den 4 maj. TT

NICLAS JOHANSSON

Mer läsning

Annons