Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmadominans i sprintcup

Annons

Fyra av de totalt åtta klasserna vanns av de "gulsvarta", de återstående fördelades mellan grannen Kvarnsvedens GoIF, OK Kåre, Västerbergslagens OK och Dalaportens OL.

En annan notabilitet i sammanhanget var att det var bud ett tag på rena rama syskon-tävlingen det här.

Bröderna Martin och Erik Blomgren, Stora Tuna, var i topp i de båda yngsta pojkklasserna, Cajsa Grape (D12) toppade sin medan storebror Calle var tvåa efter Johan Goth, Kvarnsveden (H14), vars storebror Gustaf var tvåa i H16 efter Dalaportens Lars Johansson.

Den mest överlägsna segraren annars var lilla Tove Alexandersson, Stora Tuna, i D10-klassen, där hon var drygt fem minuter före tvåan på tvåkilometersbanan.

De två äldsta tjejklasserna såg som segrare Lina Sundqvist, Kåre, (D14) och Emma Elofsson, Västerbergslagen (D16).

På plats i Mellsta under tävlingen var självaste världsmästaren himself, Jimmy Birklin, som prisade den här sortens tävlingar ur inte minst rekryteringssynpunkt.

- När jag började orientering fanns inte sådana här parktävlingar, vi fick börja på mer traditionellt vis, minns Jimmy.

Som nu, efter den senaste operationen, börjar bli kvitt sina knäproblem och om några veckor hoppas kunna börja tävla ordentligt igen.

- Målet i år är EM i Ungern. Där hoppas jag faktiskt kunna vara med och slåss om medaljer i både sprint- och kortloppen.

- Jag är på topp när det gäller syreupptagningsförmåga, vad som fattas efter min långa skadeperiod är förstås att komma in i tempot ordentligt igen. Och det ska nog kunna gå, tippar han.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons