Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaåkare avstår SM-start

Annons

I dag drar cykel-SM i gång på Sollerön.

Först på programmet står tempoloppen för dam- och herr seniorer.

Många av Sveriges bästa cyklister kommer att stå på startlinjen.

Men hemmaklubben Sollerö IF:s tre åkare avstår från start.

- Jag har inte kört ett enda tempolopp den här säsongen. Jag väljer att ladda för linjeloppet på fredag i stället, säger John Nilsson, till vardags proffs i franska Auber 93.

Även Peter Resar och Martin Axelsson struntar i dagens tempolopp.

- Problemet är att det inte körs några tempolopp i Sverige. Jag känner att jag borde ha något lopp i kroppen innan ett SM, menar Peter och får medhåll av Martin.

Nu är det inte bara få tempolopp i Sverige. Även linjeloppen är allt för få.

- Jag har bara kört omkring 15 tävlingar hittills, och det är först nu som man börjar komma i gång, säger Peter Resar som ändå känner sig i bra form.

- Jag har tränat bra i vinter. Har åkt mycket långfärdsskridskor. Det har varit bra träning. Jag känner mig bättre tränad än på länge, menar Peter.

Martin Axelsson har bara kört fyra tävlingar hittills den säsongen. Studier i Stockholm är anledningen till det sparsamma tävlandet.

- Jag läser på KTH i Stockholm, och tiden har inte räckt till. Fyra tävlingar är för lite före ett SM. Men jag får gå på vilja, menar Martin.

Hemmaklubben Sollerön kommer alltså med tre man till start i linjeloppet på fredag. Och ett visst samarbete kommer de att ha.

- Trots att vi bara är tre man kan vi samarbeta. Det gäller för oss att dra nytta av att vi är tre. Men någon direkt lagkörningen kommer det inte att bli, säger John Nilsson.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons